Jouw ervaring telt voor ons
9,2
Officiele dealer van topmerken

CI+ module


Je zal er ongetwijfeld weleens over gehoord hebben, maar wat is nou precies een CI+ module en wat kun je ermee? Met een CI+ module heb je geen aparte ontvanger en afstandsbediening meer nodig. Deze kaart inclusief smartcard plaats je in de televisie en deze kan vervolgens zelf de digitale televisiesignalen coderen. De enigste vereiste om een CI+ module te kunnen gebruiken is dat je tv uitgerust moet zijn met een zogenoemde DVB-C tuner.


Wat is een CI+ module

In Nederland worden door kabelbedrijven de digitale televisiesignalen versleuteld. Bij vrijwel alle tv-abonnementen krijg je een aparte mediabox aangeboden. Heb je hier geen plek voor, dan is de CI+ module een uitstekend alternatief. Om gebruik te kunnen maken van de ingebouwde DVB-C tuner van je televisie, heb je een CI+ module nodig. Dit is een insteekkaart waar je de door de kabelmaatschappij geleverde smartcard in kunt stoppen. Plaats dit geheel in de DVB-C tuner aan de achterkant of zijkant van je televisie en geniet van kabel tv. Vervolgens ben je niet meer afhankelijk van een externe ontvanger en/of afstandsbediening.

Is je televisie gecertificeerd?

Check voordat je een CI plus module koopt of je televisie door jouw kabelbedrijf gecertificeerd is. Als jouw televisie gecertificeerd is, betekent dit dat jouw tv goedgekeurd is en dat deze de digitale signalen aankan zoals ze worden uitgezonden. Pas op met buitenlandse modellen omdat deze veelal niet gecertificeerd zijn. Op zich zou een CI plus module ook met deze televisies moeten werken, maar mocht je een probleem hebben dan zal de helpdesk van je kabelaanbieder je niet verder helpen.

Verschillende CI+ modules

Het maakt niet uit welke CI plus module je koopt. Er zitten nagenoeg geen verschillen tussen de modules op het gebied van zapsnelheid en opstarttijd. De televisie waar de kaart in geplaatst is, is de grootste factor die dat bepaalt. Als je gebruikt wilt maken van interactieve content, zorg dan dat je een interactieve CI+ module aanschaft.
Om je zo goed mogelijk te helpen gebruikt televisiewinkel.nl cookies – Meer informatie over cookies. Melding sluiten
loadingLoading...
To Top