Jouw ervaring telt voor ons
9,2
Officiele dealer van topmerken

Coax kabel


Met een coax kabel verbind je je televisie of digitale ontvanger met de antenne-aansluiting in de muur. Digitale signalen van de kabelaanbieder worden door de digitale ontvanger gedecodeerd. televisiewinkel adviseert om goede coax kabels te gebruiken om signaal- en kwaliteitsverlies te voorkomen.


Opbouw coax kabel

Een coax kabel heeft twee geleiders, gescheiden door isolatiemateriaal. De koperen kern is omhuld met isolatiemateriaal gevolgd door een koperen mantel. Deze 3 lagen zitten in een plastic omhulsel. Hierbij geldt dat hoe dikker de coax kabel is, des te minder signaalverlies er optreedt. Aan het einde van de antennekabel zitten stekkers, een mannetje en een vrouwtje.

Hirschmann coax kabel

Wij verkopen coax kabels van het merk Hirschmann. Deze coax kabels zijn van topkwaliteit en zijn beschikbaar in verschillende maten. Het voordeel van deze pakketten is dat de stekkers al vanuit de fabriek bevestigd zijn. Zo hoef je zelf niet de kabel te strippen en kun jij gegarandeerd genieten van de beste beeldkwaliteit. Wij verkopen coax kabels van 0,75 tot en met 10 meter. Bekijk hier ons assortiment coax kabels van Hirschmann.

Inkorten coax kabel

Het is niet aan te raden om een coax kabel in te korten, omdat wanneer dit niet correct gedaan wordt er een kans bestaat dat er signaalverlies optreedt. Als je ervoor kiest om toch de kabel in te korten, houdt er dan rekening mee dat je iets extra kabel overhoudt. Indien je je mocht versnijden, heb je enige marge.
Om je zo goed mogelijk te helpen gebruikt televisiewinkel.nl cookies – Meer informatie over cookies. Melding sluiten
loadingLoading...
To Top