Jouw ervaring telt voor ons
9,2
Geplaatst op 11 maart 2011

3D brillen worden gestandaardiseerd

3D televisies hebben vaak een 3D bril die compatibel is met de desbetreffende tv. Het is dan ook een beetje jammer dat een 3D bril van het ene merk niet bij een ander merk 3D tv werkt.

CEA

Dit moet veranderen volgens CEA, (Consumer Electronics Association) een organisatie waarin alle grote tv fabrikanten zijn verenigd. CEA geeft aan dat zij zijn begonnen met het initiatief om 3D brillen te standaardiseren.

Standaard 3D bril

Dat de verschillende 3D brillen niet bij alle 3d televisies gebruikt kunnen worden heeft te maken met het gebruik van verschillende ir-protocollen. Een standaard 3D bril is urgent omdat de aanwezigheid van 3D televisies in huiskamers groeit, stelt de CEA. Het is daarnaast ook een logische keuze vind het bedrijf, vanwege alle banden die ze met bedrijven in de tv-branche hebben.

3D-bril onderzoek in volle gang

CEA heeft niet bekend gemaakt hoe lang dit proces gaat duren en of eventueel de huidige televisies overweg kunnen met de nieuwe 3D brillen. Wellicht zal het nog even op zich laten wachten voordat er één 3D bril is voor alle 3D televisies. Onlangs maakte ook Panasonic bekend dat zij een soortgelijk proces waren gestart. Misschien kunnen de twee organisaties samen werken om zo de perfecte 3D bril op de markt te brengen.
Om je zo goed mogelijk te helpen gebruikt televisiewinkel.nl cookies – Meer informatie over cookies. Melding sluiten
loadingLoading...
To Top