Jouw ervaring telt voor ons
9,2
Geplaatst op 28 maart 2011

3D tv, met of zonder 3D bril? Hoe werkt het?

3D tv kopen? Of heeft u thuis al een 3D tv staan? De 3D dimensie op beeldschermen brengt personages meer tot leven, en geeft een realistischer beeld. Vooral bij sportprogramma’s kunnen afstanden veel beter in worden geschat in 3D. Onlangs is de nieuwe game console van Nintendo op de markt gebracht. Een handheld waarop 3D beelden te zien zijn zonder bril! Zal 2011 ook het jaar worden van 3D tv’s zonder bril? Hoe werkt 3D eigenlijk? Plasma-Discounter geeft je een kijkje in de keuken!

3D tv met bril

Een 3D tv met een actieve 3D bril laat jou 2 x zoveel beelden zien als een normale televisie. De plaatjes worden om en om voor het linker- en het rechteroog getoond. De actieve 3D bril knippert op dezelfde snelheid mee, linkeroog dicht, rechteroog open. Op deze manier zie je om en om steeds een ander plaatje, maar in dusdanige snelheid dat het op één beeld lijkt! Een 3D weergave!

3D tv zonder bril

Een beeldscherm dat 3D beelden laat zien zonder 3D bril, zoals de Nintendo 3DS, maakt gebruik van een parallax raster. Als je hiermee met de juiste kijkhoek op het beeldscherm kijkt, ziet je rechteroog alleen maar de ene kant van het beeld en je linkeroog alleen de andere helft van het beeld. Door dit beeld ook om en om op te bouwen, bekijk je de beelden in 3D. De reden dat dit goed werkt op een spelcomputer zoals de Nintendo 3DS, is dat je daar automatisch altijd vanuit dezelfde hoek op kijkt. Bij een televisie wordt dat lastiger en nog vollop in ontwikkeling.
Om je zo goed mogelijk te helpen gebruikt televisiewinkel.nl cookies – Meer informatie over cookies. Melding sluiten
loadingLoading...
To Top