Jouw ervaring telt voor ons
9,2
Geplaatst op 01 oktober 2010

3D tv nieuws: NET 5 nu ook in 3D

Vanaf 28 september zijn de programma’s van NET 5 driedimensionaal te zien via het 3D-demokanaal van Ziggo. Dit zijn dezelfde programma’s die op de reguliere zender te zien zijn, maar dan in 3D. SBS Broadcasting - eigenaar van NET 5 – gaat de komende maanden als eerste in Europa experimenteren met de mogelijkheden van 3D op televisie. Ziggo heeft kanaal 15 beschikbaar gesteld als 3D demokanaal. Als klant van Ziggo met een 3D tv en 3D bril kun je dus deze primeur uit gaan proberen!

Een belevenis

Televisiekijken moet een belevenis worden, vinden SBS en Ziggo. High Definition (HD) beelden zorgen al voor een intensievere kijkervaring dan standaard kleurenbeelden, met 3D televisie worden de beelden nog levensechter en maken tv kijken een intense ervaring. Alle eerder opgenomen programma’s van NET 5 wordt omgezet van 2D naar 3D, en nieuwe programma’s worden ook direct opgenomen met speciale 3D camera’s.

Commercieel Directeur van Ziggo Marcel Nijhoff: “Enige tijd terug hebben we al aangegeven dat wij de 3D techniek hebben, maar dat er nu nog content beschikbaar moest komen. Nu SBS de zender NET 5 in 3D beschikbaar stelt, hebben wij in één keer voldoende 3D-content om met ons demokanaal te starten.” Volgens Nijhoff kan het 3D demo-kanaal van Ziggo op termijn ook nog andere 3D-content bevatten, maar vormen de programma’s van SBS nu een belangrijk deel.
Om je zo goed mogelijk te helpen gebruikt televisiewinkel.nl cookies – Meer informatie over cookies. Melding sluiten
loadingLoading...
To Top