Jouw ervaring telt voor ons
9,2
Geplaatst op 05 december 2008

Aantal digitale tv aansluitingen nadert de 4 miljoen

Het ziet er naar uit dat Nederland nog deze maand de 4 miljoen digitale televisie aansluitingen haalt. Het derde kwartaal 2008 sloot men af met 3,82 miljoen aansluitingen en dat is een stijging van 5%. Kortom: digitale TV wint zienderogen terrein in Nederland.

Ziggo marktleider

De cijfers zijn gebaseerd op de gegevens van onderzoeksbureau Telecompaper. Uit hun gegevens blijkt dat Ziggo marktleider voor digitale tv met een totaal van circa 1,1 miljoen klanten.

De helft

Ook het totaal aantal tv aansluitingen blijkt - over dezelfde periode - een stijging van 0,5% te laten zien. In totaal zijn er nu 7,72 miljoen televisie aansluitingen waarvan dus 3,82 miljoen digitaal. Nog even en de 50% grens wordt overschreden (dat is bij 3,86 miljoen aansluitingen). Dan is de overmacht van digitale televisie officieel een feit!

Voor achtergrond informatie van digitale TV en de aanbieders kijkt u op onze pagina over digitale TV.Om je zo goed mogelijk te helpen gebruikt televisiewinkel.nl cookies – Meer informatie over cookies. Melding sluiten
loadingLoading...
To Top