Jouw ervaring telt voor ons
9,2
Geplaatst op 24 januari 2012

Beste televisies volgens de Consumentenbond

Een televisie kiezen is niet makkelijk. Waar moet je allemaal op letten en wat voor eisen stel je aan een nieuwe televisie? Er zijn zo veel mogelijkheden, varianten en ontwikkelingen dat het lastig is om een model te vinden dat precies aan jouw wensen voldoet.

Consumentenbond

Op televisiewinkel.nl proberen we zo duidelijk mogelijk uit te leggen wat voor mogelijkheden onze televisies hebben en wat de specs zijn. Ook de Consumentenbond helpt je een handje en heeft 258 tv’s, waarvan 142 nieuwe modellen uit 2011, op verschillende aspecten getest. De hoofdvraag was: Wat zijn op dit moment de beste tv’s?

Beste televisies zijn van Samsung

Volgens de Consumentenbond zijn de beste tv’s de lcd-led tv’s van Samsung, zoals bijvoorbeeld de Samsung UE40D5000. Deze televisie is de ultieme basis voor entertainment. Hij geeft namelijk niet alleen prachtig beeld, ook het geluid is fenomenaal. Bovendien is hij gemakkelijk te bedienen en kun draadloos verbinding maken met je andere apparatuur waardoor je toegang hebt tot de films, muziek en foto’s die daarop opgeslagen zijn.

Beeldkwaliteit

Een goede beeldkwaliteit is natuurlijk een van de belangrijkste punten waar je op let als je een nieuwe televisie aanschaft. Volgens de Consumentenbond zijn de Samsung UE32D6500 en de UE32D6510 de beste keuzes als je veel HD-kanalen of Blu-rayfilms via de HDMI-ingang van je tv kijkt.

Gebruiksgemak

Als je een nieuwe tv aanschaft wil je natuurlijk niet dat er een hele studie nodig is voordat je ermee aan de slag kunt. Daarom testte de Consumentenbond alle tv’s ook op gebruiksgemak. Een heel belangrijk punt als je bedenkt hoe vaak je bijvoorbeeld zapt of het volume aanpast. Ook hier kwam Samsung weer heel goed uit de test. “Met een van de televisies uit de nieuwe lcd-led serie van Samsung, bijvoorbeeld de Samsung UE40D7000, haal je een erg gebruiksvriendelijk toestel in huis.”, aldus de Consumentenbond.

Extra functies, zoals live pauzeren en aansluiten op je computer

Op moderne televisies kun je meer dan alleen tv kijken. Vaak kun je hem aansluiten op je computer en op veel televisies kun je tegenwoordig 3D ervaren. Met veel nieuwe televisies, zoals de Sony KDL-40EX720, kun je ook live tv pauzeren. Daarvoor sluit je een losse harde schijf aan op de usb-poort (alleen bij gebruik van de ingebouwde DVB-T, DVB-C of DVB-S tuner).
Energiezuinige televisies
Tot slot heeft de Consumentenbond onderzocht hoe energiezuinig de televisies uit de test zijn. Dat ze groot zijn én veel mogelijkheden hebben hoeft niet te betekenen dat ze niet energiezuinig zijn. De nieuwe Panasonic TX-L32E3 Samsung UE32D4000 en de UE32D4010 zijn de energiezuinigste modellen van 32 inch (81 cm) uit de test.
Best geteste tv’s op televisiewinkel.nl
Alle bovenstaande tv’s die de Consumentenbond als beste getest heeft, zijn ook te vinden op televisiewinkel.nl. Uiteraard kun je ook langskomen in Naarden om de mogelijkheden van de verschillende televisies met eigen ogen te zien!
Like ons op Facebook!
Like onze fanpagina Like dit artikel
Om je zo goed mogelijk te helpen gebruikt televisiewinkel.nl cookies – Meer informatie over cookies. Melding sluiten
loadingLoading...
To Top