Jouw ervaring telt voor ons
9,2
Geplaatst op 11 april 2011

Coronel Racing Team gaat voor kampioenschap in 2011

Het Coronel Racing Team zal in 2011 met vier nieuwe coureurs de strijd aan gaan om het kampioenschap in de Radical Benelux Cup. Teambazen Tim en Tom Coronel maakte deze week bekend dat zij met twee Radical SR3-RS-en een gooi gaan doen om de titel in deze spectaculaire nieuwe klasse binnen te halen. Het Coronel Racing Team verwelkomde daarom ook vier nieuwe gezichten binnen het team en dat zijn zeker niet de minste namen op racegebied. Marc Koster, Bertus Sanders, Tim van Gog en Marth de Graaf zullen de gelederen komen versterken met maar één doel voor ogen, het kampioenschap!

Formido Swift Cup

Na een aantal jaren succesvol geweest te zijn in de Formido Swift Cup gooit het Coronel Racing Team het in 2011 over een andere boeg. Met de komst van de nieuwe Radical Benelux Cup heeft de Nederlandse autosport er een volwassen klasse bij gekregen en zowel Tim als Tom Coronel waren meteen enthousiast. Toch zal het team ook in 2011 in de Formido Swift Cup actief blijven met de snelle Bart van Os. Van Os maakte vorig jaar zijn debuut bij het team in de Formido Swift Cup en wil dit jaar voor de podiumplaatsen gaan strijden en is een goede outsider voor het kampioenschap in deze competitieve klasse. Of Bart van Os concurrentie gaat krijgen vanuit zijn eigen team is op dit moment nog niet duidelijk, maar er wordt nog onderhandelt over het inzetten van een tweede Suzuki Swift.

Radical Benelux Cup

Met ervaren coureurs als Marc Koster en Bertus Sanders denkt het Coronel Racing Team een winnende equipe binnengehaald te hebben. Zowel Koster als Sanders hebben hun sporen in de racerij reeds verdient en lieten tijdens de Final 4 zien dat zij de snelheid in de Radical SR3-RS hebben gevonden. Koster en Sanders vielen in leidende positie uit met een versnellingsbak probleem, maar domineerden het hele weekend. Marc Koster en Bertus Sanders kennen elkaar goed en werden in 2008 kampioen in de Toerwagen Diesel Cup met een BMW 120d en in 2010 reden Koster en Sanders met een Porsche in de Dutch GT4.

Formido Swift Cup als basis

De 22-jarige Tim van Gog begon zijn racecarrière in 2006 in de Dunlop Clio Cup en kwam in 2007 en 2008 uit in de Formido Swift Cup. In 2009 keerde van Gog terug in de Dunlop Sportmaxx Clio Cup om in 2010 internationaal met de Radical RS3-RS te gaan rijden. Van Gog heeft de nodige ervaring met de Radical en zal in 2011 dan ook in de voorste gelederen te vinden zijn. De 19-jarige Marth de Graaf reed op 11-jarige leeftijd al in een oude Volvo op Circuitpark Zandvoort en kwam via de Formula Gloria en de Dacia Logan Cup in de Formido Swift Cup terecht. De Graaf vocht in 2009 al om de titel in de Formido Swift Cup, maar finishte dat seizoen, na wat pech, als 4de. In 2010 was de Graaf wederom veel voor in het veld van de Formido Swift Cup te vinden en pakte een aantal podiumplaatsen en 2 overwinningen en werd 4de in het kampioenschap. In 2011 zal de Graaf met de Coronel Racing Radical voor het kampioenschap gaan.

Komend weekend gaat het team uitgebreid testen en zal er gekeken worden naar de optimale verdeling van de coureurs. De test zal ook gebruikt worden om de coureurs zoveel mogelijk tijd in de auto te geven en hiermee ervaring op te doen en een goede set-up te vinden voor de eerste race tijdens de Paasraces op Circuitpark Zandvoort.

Tim en Tom Coronel reden de eerste meters met de Radical RS3-RS tijdens de 4 uur van Zandvoort en niet zonder succes. Samen met Marc Koster en Bas Schothorst werd de winst binnengehaald en belangrijke data verzameld. Zowel Tim al Tom waren na afloop erg enthousiast en hebben vertrouwen in een mooi seizoen.

Tom Coronel:

“Het is een nieuwe uitdaging voor het team. Vier nieuwe coureurs en een echte raceauto. We hebben lang gewacht op zo’n klasse in Zandvoort en ook een beetje over de grens voor het gevoel van internationaal racen. Dit is zoals een raceauto bedoelt moet zijn, mechanische grip, downforce, achterwiel aangedreven, super gewicht/pk verhouding, met je kop in de buitenlucht… kleine Le Mans races voor het echte sportscar gevoel. Laat de Cup maar komen!”

Tim Coronel:

“We hebben erg veel zin in het nieuwe seizoen met de Radical. Het is een superauto waar erg hard mee gereden kan worden, maar toch goed stuurt. We hebben al een aantal testkilometers op de teller staan en een overwinning op zak dus we gaan met een goed gevoel het nieuwe seizoen in. Met de vier nieuwe namen in ons team en het materiaal hebben we maar één doel en dat is het kampioenschap!”

Ook de nieuwe gezichten binnen het Coronel Racing Team staan te trappelen om het seizoen aan te vangen.
Tim van Gog:
“Ik heb erg veel zin om met het Coronel Racing Team deze uitdaging aan te gaan. Ik heb vorig jaar al een drietal internationale races met de Radical mogen rijden, maar de klik met dat team was er niet. Toen ik hoorde dat het team van Tim en Tom Coronel dit jaar met de Radical zouden gaan rijden heb ik Tom een sms gestuurd en ik werd uitgenodigd voor een gesprek. Al snel werd duidelijk dat we er wel uit zouden komen en ik ben blij dat ik komend seizoen met het Coronel Racing Team voor het kampioenschap kan strijden.
Marth de Graaf:
“Het is een ongelofelijk gave auto die Radical. Ik heb er tot nu toe zes rondjes mee mogen rijden, maar ik ben erg onder de indruk van de snelheid. Ik ben blij dat het team het vertrouwen heeft in mij en ik denk dat ik veel kan leren van het team en de auto en daar moet ik mijn voordeel mee doen. Ik denk dat we met het Coronel Racing Team een serieuze gooi kunnen doen naar het kampioenschap en ik heb er erg veel zin in. Komend weekend gaan we testen en dan weet ik waar ik sta ten opzichte van mijn teamgenoten. DE Radical en het team zijn voor mij een mooi begin van een stap naar meer.”
Bertus Sanders:
“Het rijden met de Radical is het hoogst haalbare en ik wil er dan ook het maximale uit halen. Ik weet zeker dat we voor podiumplaatsen kunnen strijden want de middelen zijn goed. Tijdens de Final 4 heb ik mijn eerste meters gemaakt en het is echt een pure raceauto. In de Radical Benelux Cup rijdt iedereen met hetzelfde materiaal en het zal daarom erg competitief zijn, maar ik weet zeker dat we mee kunnen strijden om het kampioenschap. De Radical is de ultieme raceauto. Hij is licht, heeft veel vermogen en veel downforce en is sneller dan een GT4 waarin ik vorig seizoen gereden heb. Ik kijk erg uit naar de seizoenstart tijdens de Paasraces.”
Marc Koster:
Ik kijk uit naar een seizoen in de Radical Benelux Cup. De Radical is een auto die 10 seconden per ronde harder gaat dan de Porsche GT4 waarmee ik eerder heb gereden en ik zit het hele jaar met mijn hoofd in de buitenlucht. Ik heb vertrouwen in het team en we gaan er alles aan doen om hoge ogen te gooien in het kampioenschap.”
Eerste race Radical Benelux Cup:
Kruidvat Gillette Paasraces 23-25 april Zandvoort
Om je zo goed mogelijk te helpen gebruikt televisiewinkel.nl cookies – Meer informatie over cookies. Melding sluiten
loadingLoading...
To Top