Jouw ervaring telt voor ons
9,2
Geplaatst op 07 september 2016

De 3 vetste TV’s van IFA 2016

Een Philips TV met OLED én Ambilight, 4K HDR voor Sony en verdere verbetering van Samsungs Quantum Dot. Techbeurs IFA staat wederom garant voor de meest innovatieve technologieën, en natuurlijk vielen wij vooral voor alles met een beeldscherm. Welke TV's grepen ons dit weekend in Berlijn het meest?

1. OLED én Ambilight bij Philips

OLED, waarmee kleuren tot leven komen, krijgt met Philips een nieuwe dimensie. De contrastrijke beelden houden namelijk niet op aan de randen van het beeldscherm, maar worden met Ambilight doorgevoerd op de achtergrond. Wat we zien op IFA 2016 liegt er niet om: een weergaloze OLED-beeldkwaliteit die ons dankzij Ambilight nóg meer vervoert in de beleving.

De Philips 901F is de enige TV die beschikt over zowel OLED als Ambilight en komt voor nu beschikbaar in 55” (140 cm) met een plat scherm.

2. De 4K HDR TV van Sony

Sony presenteert de Sony ZD9, het eerste model uit de Z-serie. De scherpte die we van 4K gewend zijn, wordt gecombineerd met de helderheid, de kleur en de details van High Dynamic Range (HDR). Met het zogenoemde backlight wordt het wit nog witter en het zwart nog zwarter, vergelijkbaar met het resultaat (maar niet helemaal met de technologie) van OLED. Op IFA 2016 hebben we deze techniek mogen aanschouwen: het beeld van de Sony ZD9 is prachtig, met een heldere, zeer krachtige HDR-weergave.

De TV is beschikbaar in 65” (165 cm), 75” (190 cm) en 100” (253 cm). De laatste variant wordt alleen gemaakt op bestelling.

3. Quantum Dot van Samsung

TV on steroids”, zo omschrijft Samsung haar Quantum Dot HDR TV’s. De QuantumDot-technologie is uitgewerkt, en dat betekent dat bijvoorbeeld de KS9800 met 1 miljard kleuren een fenomenaal beeld weergeeft. Naast verbeteringen aan de beeldkwaliteit, legt Samsung zich dit jaar bovendien toe op verbetering van het gebruiksgemak. Met het groeiend aantal HDR-films van Netflix en de samenwerking met Insight TV lijkt de beeldbeleving op je Smart TV alleen nog maar beter te worden, en met daarbovenop de potentie van Amazon, Infinity en Sky zijn de mogelijkheden al helemaal eindeloos. Samsung komt qua TV's op IFA dus niet met een concrete nieuwe technologie, maar legt zich liever toe op verbetering van het bestaande.

De Samsung KS9800 komt beschikbaar in 88” (224 cm).
 


Nog niet klaar met het kijken van filmpjes? Ervaar dan de OLED-tunnel van LG!
 
Producten uit dit artikel
Om je zo goed mogelijk te helpen gebruikt televisiewinkel.nl cookies – Meer informatie over cookies. Melding sluiten
loadingLoading...
To Top