Jouw ervaring telt voor ons
9,2
Geplaatst op 05 februari 2009

Digitale televisie groeit nog steeds

Digitale televisie groeit in Nederland. De marktpenetratie, volgens een onderzoek van Stichting Kijkonderzoek (SKO) uitgevoerd door Intomart GfK, is van 33% in 2007 gestegen naar 42,8% in 2008. Het aantal analoge TV aansluitingen daalde in dezelfde periode van 79% naar 73%.

Televisie kijken via internet

Verder blijkt uit het onderzoek naar er een flinke stijging zit in het televisie kijken op internet. Er zijn in 2008 veel meer televisieprogramma’s via internet bekeken. Was dat de eerste helft van 2008 nog maar 25%, in de tweede helft keek al 28,4% van de huishoudens wel een tv via de computer.

Stijgende lijn HD recorders

Ook de harddiskrecorders doen het goed. Op dit moment hebben circa één op de zeven huishoudens een HD recorder tegen 9,2% het jaar daarvoor.

Digitale televisie heeft de toekomst

Deze cijfers laten volgens SKO directeur Bas de Vos zien dat de evolutie zich voorzet in televisieland. Met de groei van digitale televisie, het toenemend gebruik van HD recorders en een stijging in televisie kijken via internet lijkt het analoge tijdperk te worden afgesloten in tv land en heeft digitale televisie de toekomst!

Meer over digitale televisie en de mogelijkheden leest u op onze pagina 'Digitale tv'.
Om je zo goed mogelijk te helpen gebruikt televisiewinkel.nl cookies – Meer informatie over cookies. Melding sluiten
loadingLoading...
To Top