Jouw ervaring telt voor ons
9,2
Geplaatst op 13 april 2010

Energie bespaar tips: goed voor je portemonnee!

Ben jij een echte gadget freak en heb je veel apparatuur in huis? Of kun jij met minder apparaten ook goed uit de weg? Hoe dan ook: Machines kosten stroom. Doe het milieu en je portemonnee dan ook een plezier, en houd je energie verbruik laag. Met de volgende tien tips kom je een heel eind!

1. Opladers uit het stopcontact

Opladers van telefoons, tandenborstels en de kruimeldief laat je makkelijk in het stopcontact zitten na gebruik. Niet doen! Ze verbruiken namelijk ook dan nog steeds stroom!

2. Energie zuinig kiezen

Kies simpelweg voor energie zuinige producten. Dit gaat gemakkelijk door apparaten te kiezen met een A+ of A++ label. De aanschaf is iets duurder, maar met de energiebesparing heb je dat snel terugverdiend. Op termijn zijn deze labels zelfs goedkoper dan C- of B-label apparaten!

3. Schakel apparatuur uit

Tv’s, dvd spelers, computers en printers blijven vaak in de stand-by modus staan, maar dit kost nog altijd een beetje stroom! Schakel apparaten daarom helemaal uit.

4. Stekkerdoos met een aan-uit knop

Zelfs als apparaten uit staan verbruiken ze nog elektriciteit. Voorkom dit door ze eenvoudigweg aan te sluiten op een stekkerdoos met aan-uit knop.

5. Spaarlampen

Wist je dat in een gemiddeld huishouden zo’n 15% van de stroom verbruikt wordt door verlichting? Dat is gemakkelijk te verminderen door spaarlampen te gebruiken.
6. TL-verlichting
Een Tl-buis, bijvoorbeeld in de keuken, verbruikt minder energie dan een gloeilamp.
7. Efficiënt om gaan met energie
Plaats lampen op strategische plekken in huis. Zo kun je wellicht met minder lampen, en dus met minder stroom toe.
8. Laat lampen niet onnodig branden
Schakel verlichting uit in ‘onbemande’ ruimtes en plaats een schakelblok, timer, beweging- of lichtsensor voor buitenverlichting.
9. Oplaadbare batterijen
Oplaadbare batterijen zijn minder milieubelastend en goedkoper dan wegwerp batterijen. Ze zijn geschikt voor apparaten die relatief veel stroom gebruiken, zoals MP3 spelers, camera’s en flitsers.
Om je zo goed mogelijk te helpen gebruikt televisiewinkel.nl cookies – Meer informatie over cookies. Melding sluiten
loadingLoading...
To Top