Jouw ervaring telt voor ons
9,2
Geplaatst op 02 oktober 2009

Energie besparen met LED & NEO PDP

We horen steeds meer over LED en NEO PDP. Maar wat is het verschil? Dat is eigenlijk ontzettend simpel! LED is een nieuwe techniek voor LCD tv’s en NEO PDP is dat voor plasma tv’s. Je zou LED en NEO PDP ook de nieuwe generatie LCD en plasma kunnen noemen. Alleen zijn ze wat duurder.

De voordelen van LED TV

LED tv's zijn hot! Ondanks het feit dat ze duurder zijn in aanschaf leveren ze veel voordelen. Ze zijn voordeliger in hun energieverbruik (tot wel 50%), platter, hebben een hogere response tijd en een betere beeldkwaliteit. Met name het ‘groene’ element van de tv’s spreekt de consument aan.

Wat is LED?

LCD tv’s hebben achtergrondverlichting (backlight) nodig om beeld te kunnen weergeven. Een LCD tv maakt gebruik van een paar CCFL (Cold Cathode Fluorescent Lamp) lampen. Een LED tv's maakt gebruik van meer en kleinere LED (Light Emitting Diode) lampen. Deze laatste verbruiken tot wel 50% minder energie. Daarnaast geeft de nieuwe techniek een verbeterde beeldkwaliteit, levert het een verhoogde response en zijn de tv’s dunner! Allemaal voordelen die het (minimale) prijsverschil dubbel en dwars waard zijn.

Wat is NEO PDP?

NEO PDP is een verbeterde techniek voor Plasma televisies en eigenlijk het antwoord van de plasma producenten (denk aan Pioneer en Panasonic) op de verbeterde LED techniek van de LCD producenten. Vooral het hoge energieverbruik van plasma tv’s was een voor consumenten vaak de reden om een LCD tv te kopen. Veel plasma producenten overwogen dan ook te stoppen met de productie, totdat Panasonic begin dit jaar hun NEO PDP technologie introduceerde. Deze technologie zorgt voor een enorme energiebesparing en een sterk verbeterde beeldkwaliteit. Ook hier geldt dat met name het ‘groene’ element van de nieuwe plasma tv’s de consument prikkelen.

Voordelen NEO PDP

De voordelen van een plasma tv met NeoPDP tv's zijn o.a. de energiezuinige (tot wel 50% besparing) en milieuvriendelijke aspecten, de verbeterde lichtopbrengst waardoor de beeldkwaliteit en kleuren beter tot hun recht komen, de verhoogde contrastratio en natuurlijk zijn ook deze tv’s een stuk platter dan de vroegere plasma schermen.

ECO tv’s, het groene gevoel overtuigd

Conclusie is dat naast technische verbeteringen met name het ECO aspect dé trigger is voor mensen om deze LCD of plasma tv te kopen. Natuurlijk zijn ze iets duurder dan de vorige generatie tv’s, maar de besparing op energie in de loop der jaren maakt dat verschil snel goed! Daarnaast draagt men een steentje bij aan een beter milieu. En dat geeft een goed gevoel!
Bij Plasma Discounter hebben wij zowel LED televisies als Neo PDP tv's in ons assortiment. Kom langs en laat u verrassen!
Om je zo goed mogelijk te helpen gebruikt televisiewinkel.nl cookies – Meer informatie over cookies. Melding sluiten
loadingLoading...
To Top