Jouw ervaring telt voor ons
9,2
Geplaatst op 30 april 2009

Full HD of HD Ready

HD staat voor High Definition. Deze term wordt gebruikt bij elektronica. Voor diegene die niet precies weten wat het verschil is tussen HD Ready en Full HD, hier een korte uitleg. En natuurlijk de tips waar men op let bij de aanschaf van nieuwe HD apparatuur zoals een flatscreen, DVD recorder of Home Cinema Set.

Betere beeldkwaliteit

Dankzij nieuwe technologieën is er een verbeterde beeldkwaliteit mogelijk die we HD noemen. HD televisies hebben een hogere resolutie en een snellere beeldverversing. Een fragment in High Definition kwaliteit is bijna vijf keer scherper dan het beeld dat we tot nu toe kenden. Er zijn gewoonweg veel meer beeldpunten (pixels) bij HD kwaliteit dan bij het standaard TV signaal mogelijk is. Om een voorstelling te geven: het beeld is te vergelijken met een bewegende digitale foto. Als alle apparatuur (en de juiste kabels!) een kloppend geheel is, is het beeld echt ongekend scherp!

Verschil HD ready en Full HD

HD Ready televisies hebben een beeldresolutie van minimaal 1280 x 720 pixel. Full HD geeft aan dat er een hogere beeldresolutie geldt, namelijk 1920 x 1080 pixel. Beide typen tv’s beschikken over digitale aansluitingen (HDMI of DVI aansluitingen).

Betekenis stickers

Tegenwoordig zijn nagenoeg alle televisies die in de winkels te koop zijn voor zien van een sticker HD Ready of Full HD. De Full HD sticker wil zeggen dat deze televisies dus de hoogst mogelijke resolutie van minimaal 1080 verticale beeldpunten kan verwerken.

Tegenvallende beeldkwaliteit, wat nu?

Mocht het nu zo zijn dat u een prachtige HD televisie heeft gekocht, maar teleurgesteld TV kijkt na het correct aansluiten van de apparatuur dan ligt dat niet perse aan uw televisie. Het is namelijk zo dat er nog maar weinig TV zenders programma’s in HD beeldkwaliteit uitzenden. Met als gevolg dat het loepzuivere beeld wat u belooft is, niet werkt. Natuurlijk is blu ray kijken wel een feest, maar TV programma’s blijven nog even achter. Zenders die uitzenden in HD kwaliteit zijn op dit moment o.a. National Geographic en Discovery Channel. De publieke omroepen willen in 2009 meer TV programma’s in HD signaal gaan uitzenden. Een ander alternatief is digitale televisie van bijvoorbeeld Ziggo, UPC, KPN en andere aanbieders.
Om je zo goed mogelijk te helpen gebruikt televisiewinkel.nl cookies – Meer informatie over cookies. Melding sluiten
loadingLoading...
To Top