Jouw ervaring telt voor ons
9,2
Geplaatst op 08 augustus 2012

Geen pijnlijke ogen meer tijdens tv kijken

Misschien ken je het wel; na een filmmarathonavond met vrienden zijn je ogen geïrriteerd. De ene keer heb je er meer last van dan de andere keer, maar leuk is anders natuurlijk. Gelukkig is er een oplossing!

Geïrriteerde ogen

Pijnlijke of geïrriteerde ogen krijg je vaak als je ’s avonds televisie kijkt in een donkere ruimte. Je krijgt last van je ogen doordat die zich moeten focussen op een relatief klein licht object in een verder compleet donkere kamer.

Doordat de rest van de kamer donker is wordt de iris van je oog wijd opengezet. Bij een grotere tv hoeven je irissen zich minder ver te openen en krijg je dus ook minder snel last van je ogen. Heb je echter een wat oudere tv waar je ook nog eens ver vanaf zit, dan is de kans groter dat je ogen gaan irriteren.

Oplossingen

Er zijn een aantal oplossingen te bedenken om minder tot geen last meer van je ogen te hebben tijdens het tv kijken. Je kunt bijvoorbeeld het achtergrondlicht van je televisie verminderen zodat het licht van je tv meer lijkt op het licht in de kamer. Bij plasma tv’s kan je de helderheid en het contrast verminderen.

Hoewel de meeste mensen een film het liefst in het donker kijken, kun je ook wat meer lampen aanzetten in de kamer zodat het contrast met de tv niet meer zo groot is. Een licht achter de tv is ook een goede oplossing, denk bijvoorbeeld aan de Ambilight televisies van Philips.

Heb je echt een oude tv en veel last van je ogen tijdens het televisie kijken? Dan is het zeker het overwegen waard om een nieuwe televisie aan te schaffen. Het liefst een die qua grootte in je huiskamer past. Een tweede voordeel hiervan is dat je ook niet meer hoeft te knijpen met je ogen.
Om je zo goed mogelijk te helpen gebruikt televisiewinkel.nl cookies – Meer informatie over cookies. Melding sluiten
loadingLoading...
To Top