Jouw ervaring telt voor ons
9,2
Geplaatst op 01 september 2011

Google TV

Google gaat zich naast internet en telefonie ook richten op televisie. Eigenlijk heeft Google haar Google TV al uitgebracht in Amerika, maar tijdens de bijeenkomst voor televisiemakers in Edinburgh maakte zij bekend Google TV te gaan lanceren in het Verenigd Koninkrijk. Google TV moet begin 2012 beschikbaar zijn, er is niks gecommuniceerd over andere landen.

Wat is Google tv?

Google TV is een speciale versie van Android welke alleen aangeboden wordt via settopboxen. De kijker kan op zijn of haar televisie surfen, apps gebruiken en gebruik maken van diensten als uitzending gemist, dankzij deze boxen. Het doel van Google TV is internet en televisie samenbrengen.

Google TV in de U.K.

Zelf televisie maken staat echter niet in de agenda van Google. Ze zijn dus ook hard op zoek naar partners die content aanbieden. Voor de U.K. zal er waarschijnlijk een deal gesloten worden met BBC. Maar Google staat ook open voor kleinere programmamakers.

Google tv fiasco in V.S.

In de V.S. heeft Google vorig jaar haar televisiedienst gelanceerd, echter met veel problemen. O.a. het maken van deals met bestaande zenders bleek moeilijk dan voorheen gedacht. Veel zender besloten Google tv te boycotten waardoor veel Amerikanen zich genoodzaakt voelde om hun Google tv settopbox weer terug te brengen naar de winkel. Volgens Logitech werd hun Google tv product, de Revue, vaker teruggebracht naar de winkel dan verkocht.

Logitech is een van de partners van Google die groot heeft ingezet op Google TV. Een flinke tegenvaller dus. Het bedrijf had dit jaar met flink wat verliezen te maken, dankzij Google TV moesten zij 34 miljoen dollar afschrijven. De CEO heeft het echter met meer dan geld moeten bekopen, hij is zijn baan kwijt geraakt door deze samenwerking.
Om je zo goed mogelijk te helpen gebruikt televisiewinkel.nl cookies – Meer informatie over cookies. Melding sluiten
loadingLoading...
To Top