Jouw ervaring telt voor ons
9,2
Geplaatst op 05 juli 2010

Grote Europese interesse voor 3D TV

3D-TV heeft wel degelijk de interesse van de Europese consument. Dat blijkt uit recente consumentenpeilingen van onderzoeksbureau Futuresource Consulting. Op diverse internetsites, laten bezoekers zich over het algemeen negatief uit over 3D-TV.

3D-televisie is in opkomst

Het tegendeel is volgens Futuresource Consulting dus waar. In Europa blijkt er onder de consument juist een sterke interesse voor 3D. Ruim 70 procent van de ondervraagden toonde interesse in 3D-televisie, zelfs nu men nog een 3D-bril moet gebruiken om naar 3D-TV te kunnen kijken. Opmerkelijk is ook dat net iets minder dan de helft van de ondervraagden een nieuwe televisie wil aanschaffen om naar 3D te kunnen kijken. Voorwaarde is wel dat het beschikbare 3D-content voldoende moet zijn.

3D-content

De komende maanden wordt 3D-content verwacht uit de hoek van 3D Blu-ray en 3D-gaming. Dit gaat in 2011 nog grotere vormen aannemen. Het aantal televisiekanalen dat in 3D gaat uitzenden wordt in 2010 en 2011 ook groter. Zo wil bijvoorbeeld Discovery wereldwijd starten met een 3D-kanaal.

Verwacht wordt dat vooral de early adopters van HD-ready toestellen in de komende maanden de upgrade naar 3D-televisie gaan maken. Daarbij speelt niet alleen de 3D-functionaliteit een belangrijke rol. Ook zaken als nieuwe features als internettelevisie, nieuw design, beeldschermformaat en stroomverbruik spelen hierbij een belangrijke rol.

Bron: totaaltv.nl
Om je zo goed mogelijk te helpen gebruikt televisiewinkel.nl cookies – Meer informatie over cookies. Melding sluiten
loadingLoading...
To Top