Jouw ervaring telt voor ons
9,2
Geplaatst op 16 februari 2009

Grundig en Sony maken zuinigste tv’s

Stichting Natuur en Milieu maakte onlangs hun top 10 zuinigste tv’s bekend. Grundig en Sony staan beiden met stip bovenaan en laten de concurrentie ver achter zich. Waarbij Grundig de zuinigste tv maakt. Deze tv is helaas nauwelijks verkrijgbaar in Nederland. Het alternatief? De nieuwe Eco lijn van Sony (WE5 Eco serie van Bravia) of de veel verkochte KLD26L4000 en de KDL32L4000.

Digitale tv een trend

Over het algemeen kan je ervan uitgaan dat platte tv’s circa tien tot twintig procent meer energie verbruiken. Aangezien digitale tv een trend is dreigt het energieverbruik drastisch te stijgen, terwijl voor de klimaatverandering een dalend verbruik nodig is. Een uitdaging dus voor fabrikanten om energie zuinige televisies te maken.

Energielabels voor televisies

Stichting Natuur en Milieu pleit voor energielabels voor LCD- en plasma schermen. Zo krijgt de consument een goed idee welke televisies veel energie verbruiken en welke minder. Ook fabrikanten blijven zo scherp op het doorontwikkelen van hun producten. Wanneer de energielabels voor tv’s geïntroduceerd gaat worden is nog niet bekend.

Grundig en Sony zuinigste tv's

In ieder geval koop je met een Grundig, een Sony Bravia WE5 serie of de Sony KLD26L4000 en de KDL32L4000 één van de zuinigste tv’s die op dit moment verkrijgbaar zijn.

Top 10

De hele top 10 van zuinigste tv’s in Nederland van Stichting Natuur en milieu is te vinden op www.top10.hier.nu.

Om je zo goed mogelijk te helpen gebruikt televisiewinkel.nl cookies – Meer informatie over cookies. Melding sluiten
loadingLoading...
To Top