Jouw ervaring telt voor ons
9,2
Geplaatst op 11 augustus 2010

HDTV populair in Nederland

HDTV is populair in Nederland! Steeds meer Nederlanders kijken televisieprogramma’s in HD kwaliteit. Deze HDTV doorbraak is grotendeels te danken aan sportevenementen als het WK voetbal en de Tour de France die in HD worden uitgezonden

Voornamelijk de afgelopen maanden is de vraag naar HD-abonnementen flink gestegen. Halfjaarcijfers van HDTV-aanbieder Ziggo laten zien dat het aantal klanten van 70.000 naar 117.000 is gegroeid. HD-zenders als SBS, Veronica en NET 5 mogen zich mede verantwoordelijk voelen voor deze enorme stijging.

Ziggo

Sportevenementen als het WK-voetbal en Tour de France waren te volgen op de HD-kanalen van de publieke omroep en het HD-kanaal van Eurosport. Bij Ziggo hoef je voor deze zenders geen extra abonnement af te sluiten, omdat deze al in het basispakket zitten. Eigenlijk zijn er dus veel meer abonnees dan 117.000!

UPC en CanalDigitaal

Ook bij UPC steeg het aantal abonnees met 30 procent. CanalDigitaal maakte geen cijfers bekend, maar ook bij deze HD-aanbieder steeg het aantal afnemers. Dat kom niet alleen door de introductie van het HD-smart abonnement, maar ook de prijsdaling van €9,96 naar €5,00 per maand heeft aan deze stijging bij gedragen.

Meer info

Ook overstappen naar digitale televisie en weten welke voordelen HDTV biedt? Doe dan onze postcodecheck!
Om je zo goed mogelijk te helpen gebruikt televisiewinkel.nl cookies – Meer informatie over cookies. Melding sluiten
loadingLoading...
To Top