Jouw ervaring telt voor ons
9,2
Geplaatst op 02 oktober 2009

Het belang van goede antenne kabels

Vol enthousiasme pakt u uw nieuwe TV uit en zet de oude buis alvast op de gang. De aansluitkabels liggen er nog, dus dat is lekker makkelijk. Erin prikken en klaar zou men kunnen zeggen. Valt dat even tegen! De beeldkwaliteit van uw nieuwe toestel geeft door het oorspronkelijke antenne signaal stippels en ruis weer. Op bijna ieder kanaal. Het lijkt zelfs wel slechter beeld dan van de oude vertrouwde beeldbuis.

Dit is een van de meest voorkomende vragen die televisiewinkel krijgt

De oorzaak is eenvoudig, maar gelukkig gemakkelijk zelf op te lossen. Met de aankoop van een nieuwe platte TV zijn we klaar voor het nieuwe High Definition tijdperk. Doordat uw nieuwe aangeschafte toestel een hogere resolutie (meer beeldpunten, ook wel pixels genoemd) kan weergeven dan uw oude beeldbuis, komen de tekortkomingen van het huidige analoge signaal zichtbaar te voorschijn in de vorm van ruis, stippels en minder scherp beeld.

Antenne kabels vervangen

Veel mensen weten wel inmiddels dat een goede kabel de basis vormt voor het beste TV beeld en geluidsweergave. Toch vergeet men vaak dat met name de gebruikte antenne kabels thuis er vaak al jaren liggen en van inferieure kwaliteit zijn voor de platte TV’s van vandaag.

Koperen geleiders

De laatste generatie antenne kabels, onder andere verkrijgbaar van Vivanco en Prowire, zijn meervoudig afgeschermd tot wel 120 dB. Dit komt door extra isolatie van de kabel, solide pluggen en betere koperen geleiders. In tegenstelling tot de oudere 75 dB kabels, zorgt deze generatie antenne kabels er voor dat alle invloeden van buitenaf niet tot een slechter signaal kunnen leiden. Zo blijft het TV signaal optimaal. Invloeden van buitenaf ? Denk maar aan alle adapters voor diverse apparatuur, de router, de GSM en ook de Dect draadloze telefoon. Allemaal kunnen ze ongewenste invloed hebben op een TV signaal. Dat hadden we in de jaren ’70 nog niet.

Alle reden dus om uw TV signaal te optimaliseren met de nieuwste generatie antenne kabels!

Tip van Tom

Check altijd even de antenne kabel waar deze binnen komt in huis! Ligt ‘ie er al jaren? Direct vervangen en laat je verrassen! Wedden dat de beeldkwaliteit nu veel beter is.
Om je zo goed mogelijk te helpen gebruikt televisiewinkel.nl cookies – Meer informatie over cookies. Melding sluiten
loadingLoading...
To Top