Jouw ervaring telt voor ons
9,2
Geplaatst op 17 februari 2014

Home cinema sets: waar plaats je de subwoofer voor het beste geluid?

Bij het installeren van een home cinema set komt meer kijken dan alleen maar uitpakken en neerzetten van speakerboxjes en een subwoofer. Bij de plaatsing van de speakers wordt vaak goed nagedacht over de beste plek, maar de subwoofer wordt vaak geplaatst daar waar ruimte is. Maar is dit ook de beste plek voor optimale geluidkwaliteit?

Een algemene ideale plek bestaat niet!

Subwoofers heb je in verschillende soorten en maten, waardoor je deze niet één plek kan toebedelen. Wanneer je je in de luxepositie bevindt dat je geen voorkeur of beperkingen hebt in de ruimte waar je de subwoofer wilt plaatsen, dan is het aan te raden om de subwoofer op de luisterpositie te plaatsen. Luister vervolgens (bij de grond) op meerdere plekken in je woonruimte en bepaal waar je de beste geluidskwaliteit ervaart. Luister of de lage tonen duidelijk, strak en gedetailleerd zijn. Heb je deze plek gevonden? Dit is de ideale positie voor het plaatsen van je subwoofer!

Subwoofer niet verbergen

Hoewel sommige fabrikanten hier niet eenduidig over zijn, raden wij toch af om een subwoofer op te sluiten. De subwoofer heeft namelijk de ruimte nodig om optimale prestaties te leveren. Wil je de subwoofer aan de voorzijde van je systeem plaatsen? Dan moet je er rekening mee houden dat je de subwoofer op 1/3 van de ruimte plaatst (gerekend vanaf de muur).

Geen snoeren meer? Draadloze subwoofer!

Wil je geen last hebben van kabels die kriskras door je woonkamer lopen? Kies dan voor een home cinema set met een draadloze subwoofer, zoals bijvoorbeeld de Philips Fidelio E5. Bij deze draadloze home cinema set krijg je nu tijdelijk gratis een Douglas cadeaukaart ter waarde van 50 euro! Lees hier meer over de Philips Fidelio E5.

Alternatief: Sonos systeem?

En heb je weleens een Sonos systeem overwogen? Sonos is een systeem van draadloze HiFi-speakers en audio-componenten. Bedien via één app alle sonos componenten en speel in elke kamer af wat jij wilt horen.

Bron: homecinemamagazine
Producten uit dit artikel
Om je zo goed mogelijk te helpen gebruikt televisiewinkel.nl cookies – Meer informatie over cookies. Melding sluiten
loadingLoading...
To Top