Jouw ervaring telt voor ons
9,2
Geplaatst op 26 juli 2010

Japan wil wedstrijden WK 2022 in 3D hologrammen uitzenden!

Als Japan in 2022 het WK voetbal mag organiseren dan willen zij de wedstrijden in 3D hologrammen vertonen in stadions. Dit plan heeft Japan zojuist bekend gemaakt tijdens een bezoek van de FIFA. Ruim 200 HD-camera’s zullen 400 stadions over de heel wereld voorzien van 3D hologrammen op de speelvelden. Je ziet de spelers dus in 3D op het voetbalveld terwijl de wedstrijd zich honderden kilometers verderop afspeelt.

WK 2022

De FIFA brengt op het moment een bezoek aan de negen landen die in 2018 of 2022 het WK voetbal willen gaan organiseren. Tijdens deze bezoeken kunnen alle landen hun plannen voor het WK bekend maken. Japan richt zijn pijlen op 2022, ze verwachten namelijk dat het WK in 2018 in Europa zal plaatsvinden.

3D technologie

Er wordt ruim 6 miljard euro uitgetrokken om technologie voor 3D hologrammen verder te ontwikkelen. “Japan is de wereldleider op het gebied van 3D technologie”, aldus Motaki Inukai, voorzitter van de Japanse voetbalbond. De FIFA is onder de indruk van dit plan omdat het voetbaltraditie en nieuwe technologie combineert. Mocht het niet lukken om de technologie voor 3D hologrammen voor 2022 te ontwikkelen, dan zenden ze de wedstrijd in 3D uit op tv’s en grote schermen.
Om je zo goed mogelijk te helpen gebruikt televisiewinkel.nl cookies – Meer informatie over cookies. Melding sluiten
loadingLoading...
To Top