Jouw ervaring telt voor ons
9,2
Geplaatst op 10 september 2012

Laat tv kijken veroorzaakt depressie

Je kent het wel, voordat je gaat slapen nog even snel een mailtje eruit sturen of nog even wat terug kijken op televisie. Onderzoekers hebben ontdekt dat tv kijken of het zitten achter een computerscherm helemaal niet zo goed voor je is, het kan zelfs leiden tot een depressie.

Onderzoek

Amerikaanse wetenschappers hebben dit onderzoek met hamsters uitgevoerd. Vier weken lang werden er een aantal blootgesteld aan kunstmatig licht in een donkere ruimte. Hun gedrag en hersenen werden gedurende deze 4 weken in de gaten gehouden. Daarnaast kregen andere hamsters de lichten ook te verwerken, maar dan in een ruimte met daglicht.

Opvallend

De hamsters die zich in de donkere ruimte bevonden begonnen depressieve trekjes te vertonen. Zo werden de hamsters steeds minder actief en hadden ze minder interesse in suiker water. De onderzoekers constateerden ook veranderingen in de hersenen die duidden op een depressie.

Niks aan de hand, want de symptomen waren na twee weken normale licht-donker prikkels weer helemaal weg.

Tv kijken

Mensen die dus regelmatig televisie kijken, achter hun computerscherm zitten ’s avonds laat of ’s nachts wanneer ze niet kunnen slapen, moeten voorzichtig zijn. Zit jij ’s avonds laat achter een beeldscherm? Probeer dan eens in plaats daarvan een boek te pakken. Wellicht voel je je veel gelukkiger daarna!
Om je zo goed mogelijk te helpen gebruikt televisiewinkel.nl cookies – Meer informatie over cookies. Melding sluiten
loadingLoading...
To Top