Jouw ervaring telt voor ons
9,2
Geplaatst op 26 november 2008

LCD is wereldwijd meest verkochte platte tv

De verkopen van platte tv toestellen doen het goed. Wereldwijd werden er - in het derde kwartaal van 2008 - circa 53,5 miljoen tv’s verkocht, aldus onderzoeksfirma Displaysearch. Meer dan 50% van de toestellen was een LCD tv. Daarmee stijgt de verkoop van LCD tv’s met 30% ten opzicht van 2007.

LCD tv mark

Het marktaandeel van het aantal verkochte LCD tv's was in het derde kwartaal van 2008 50%. De beeldbuis tv volgt op de tweede plaats met 42,7%. Deze tv's vinden - dankzij de lage prijs t.o.v. hun platte broertjes - vooral in Azie, Afrika en Zuid-Amerika gretig aftrek. Plasma tv’s staan op de 3e plek met 7,1%.

Meest populaire maat

Verder keek het onderzoek bureau nog naar het meest verkochte formaat. Dit bleek bij LCD tv’s het 32” inch scherm te zijn. Circa 33,3% van de verkochte LCD tv’s is een 32” inch scherm. Daarna is de 40” inch LCD TV (met 25%) het meeste verkochte LCD formaat.

Populairste merk

Marktleider bij de merken is duidelijk TV producent Samsung. Zij hebben wereldwijd een marktaandeel van 22,5%. Sony staat op de 2e plaats met 13,3% en LG op de 3e plaats met 10,9%. De vierde en vijfde plaats zijn voor resp. Panasonic en Sharp.

LCD tv's

Voor informatie over LCD tv’s of het online bestellen van LCD tv’s ga je naar de LCD televisie categorie van onze site.Om je zo goed mogelijk te helpen gebruikt televisiewinkel.nl cookies – Meer informatie over cookies. Melding sluiten
loadingLoading...
To Top