Jouw ervaring telt voor ons
9,2
Geplaatst op 30 juni 2010

LCD TV's worden hergebruikt

Kapotte lcd-tv schermen hoeven niet langer bij het afval worden gegooid, maar de materialen van LCD televisies kunnen worden hergebruikt voor medicijnen. Dit blijkt uit recent onderzoek.

LCD-tv onderzoek

De universiteit van York deden jarenlang onderzoek naar het hergebruik van kapotte LCD-schermen van televisies. Doel was onder meer een beter milieu, want nu verdwijnen LCD's nog op de grote hoop vuilnis die de wereld al rijk is. Uit de definitieve resultaten van dit onderzoek blijkt dat LCD's materialen bevatten die in medicijnen kunnen worden gebruikt.

Hiervoor moeten de lcd-computerschermen en lcd- televisies wel eerst een chemisch proces ondergaan. PVA, het belangrijkste bestanddeel van LCD, wordt hiervoor flink bewerkt en dit creëert nieuw materiaal met een anti-bacteriële werking. Zo zou het materiaal zelfs de E.coli-bacterie doden.

LCD in medicijnen

Het materiaal zou potentieel aan medicijnen kunnen worden toegevoegd, maar een andere functie voor hergebruik is dat bepaalde oppervlaktes in ziekenhuizen van het bewerkte LCD-materiaal worden vervaardigd.

Deze optimistische mogelijkheden waren al langer bekend, maar vorige week hebben de milieuvriendelijke wetenschappers concrete resultaten gepresenteerd. Het gaat waarschijnlijk dus nog jaren duren voordat dit in de praktijk wordt uitgevoerd en onze niet-zo-oude LCD-televisies daadwerkelijk een nieuwe rol krijgen in de geneeskunde.

Bron: Elsevier
Om je zo goed mogelijk te helpen gebruikt televisiewinkel.nl cookies – Meer informatie over cookies. Melding sluiten
loadingLoading...
To Top