Jouw ervaring telt voor ons
9,2
Geplaatst op 18 mei 2010

Led tv's voor groene voetbalfans

LED televisies zijn klimaat kampioenen. Led-tv’s scoren het beste in de top 10 zuinige tv’s die Stichting Natuur en Milieu onlangs presenteerde. Het WK is traditioneel de tijd waarin veel mensen hun oude televisie vervangen. Een goed moment om ook het milieu te laten scoren!

Televisies van LG op nummer 1

De tv’s van fabrikant LG staan op de eerste plaats bij de kleinste tv’s (26 inch) met een voorsprong van ruim 10 procent op nummer twee. Samsung staat op de eerste plaats bij de middelgrote tv’s (32 inch), Philips voert het elftal van de grootste tv’s (37 inch) aan. Deze tv’s zijn zelfs 40 procent zuiniger dan de rest.

LED en LCD tv's zuiniger

De hele televisiemarkt afgelopen jaar een stuk zuiniger is geworden door de toepassing van LED techniek. Ook beeldschermen op basis van technieken als LCD en plasma zijn zuiniger geworden. Mensen die niet alleen naar groen gras, maar ook naar een groene tv willen kijken, kopen het beste een LED-tv. Bij alle formaten televisies scoren deze tv’s het beste op energiezuinigheid. Het verschil tussen een zuinige LED televisie of een onzuinige televisie van dezelfde grootte bedraagt gemiddeld ook nog eens zo’n 47 euro op de energierekening!

Voor en tijdens het WK worden naar verwachting weer veel televisies vervangen. Als iedere voetballiefhebber een zuinige televisie zou aanschaffen, betekent dit grote energie- en klimaatwinst. Daarmee krijgt het oranjegevoel een groen randje!
Om je zo goed mogelijk te helpen gebruikt televisiewinkel.nl cookies – Meer informatie over cookies. Melding sluiten
loadingLoading...
To Top