Jouw ervaring telt voor ons
9,2
Geplaatst op 21 april 2011

LG kiest voor passieve 3D technologie

LG komt met een nieuwe Cinema 3D televisie lijn. Deze nieuwe 3D tv’s van LG komen voort uit de passieve 3D technologie. Met deze vernieuwde technologie heb je als kijker geen zware, oplaadbare en dure bril meer nodig!

Actief v.s passief

LG denkt dat uiteindelijk de ‘passieve’ 3D technologie het gaat winnen van de ‘actieve’ 3D technologie. Anders dan bij de ‘actieve’ 3D technologie heb je bij de passieve variant voldoende aan een gepolariseerde bril. In deze bril zit geen elektronica verwerkt wat de bril lichter en goedkoper maakt. Echter één nadeel, de beeldresolutie van 3D beelden blijven hangen op 720p, dus geen Full HD-resolutie. Bij het actieve brilletje worden de beelden voor het linker- en rechteroog gescheiden. Deze brillen zijn zwaarder, duurder en moeten regelmatig opgeladen worden.

James Cameron

LG’s keuze voor de passieve 3D technologie heeft waarschijnlijk te maken met de voorkeur van James Cameron over gepolariseerde brillen. Cameron vertelde dat door middel van deze technologie “3D sneller in elke huiskamer zal brengen”.

Lancering

22 April 2011 gaat de wereldwijde lancering van de nieuwe LG CINEMA 3D tv’s van start in Parijs. Plamsa-Discounter.nl houdt het in de gaten. Wordt vervolgt
Om je zo goed mogelijk te helpen gebruikt televisiewinkel.nl cookies – Meer informatie over cookies. Melding sluiten
loadingLoading...
To Top