Jouw ervaring telt voor ons
9,2
Geplaatst op 19 januari 2011

LG lanceert gecertificeerde Cinema 3D tv!

LG lanceert de LG LW6500 Cinema 3D tv die als ‘flikkervrij’ is gecertificeerd door Intertek en TÜV, een wereldwijd gerespecteerde inspectie- en certificeringinstantie. De LG LW6500 is de eerste 3D tv ter wereld die deze titel mag dragen. De nieuwe LW6500 wordt geleverd met comfortabele gepolariseerde 3D brillen zonder elektra, waardoor deze niet opgeladen hoeven te worden. Deze ‘passieve’ 3D technologie is bekend uit de bioscopen.

LG ‘Flicker Free’ certificering

Door de passieve 3D technologie is de beeldkwaliteit zeer hoog en zijn er geen vage beelden of flikkeringen waarneembaar. Dit komt doordat de 3D technologie in het scherm verwerkt is en niet in de gepolariseerde 3D bril. Daarnaast wordt het beeld in de derde dimensie niet gedimd, waardoor er een mooi helder beeld te zien is.

Hoe werkt het?

Het 3D-beeld van de LW6500 wordt geproduceerd door de door LG ontworpen FPR-paneel (Film-type Patterned Retarder), dat zorgt voor een optimale scheiding van de beelden voor het linker- en het rechteroog. De beelden worden vervolgens gefilterd door de speciaal ontworpen lichtgewicht gepolariseerde 3D bril.

Het nadeel van deze polarisatietechniek is dat de schermresolutie wordt gehalveerd omdat de beelden voor het linker- en rechteroog in 1 frame worden weergegeven in plaats van losse frames achter.

Voordelen

De gepolariseerde 3D brillen hebben geen stroomtoevoer of een aangestuurde lens nodig waardoor de bril erg goedkoop is en comfortabel om te dragen vanwege het lichte gewicht. LG speelt hiermee in op de veelgehoorde klachten over de hoge prijzen en oncomfortabelheid van actieve 3D brillen.
Om je zo goed mogelijk te helpen gebruikt televisiewinkel.nl cookies – Meer informatie over cookies. Melding sluiten
loadingLoading...
To Top