Jouw ervaring telt voor ons
9,2
Geplaatst op 06 juni 2009

Milieuvriendelijke televisies

De discussie over flatscreens en hun energieverbruik speelt al jaren. Maar wist u dat er een enorme verbetering heeft plaatsgevonden. ECO modellen voor televisies zijn hot. Bijna alle nieuwe merken introduceren LCD en plasma tv’s die op vele punten uitzonderlijk verbeterd zijn.

Tot 50% minder energieverbruik

Zo werken de nieuwe ECO tv’s met o.a. een energiebesparende technologie, een stand-by die op spaarstand springt en in sommige gevallen zelfs een intuïtieve aan- en uitknop die de TV uitzet wanneer u even wegloopt. Ja, ook milieubewust denken is doorgedrongen in de wereld van televisies.

Nieuwste eco-vriendelijke televisies?

We beginnen met de LG LH serie waaronder de LG LH3000 serie. De LG LH3000 biedt Full HD beeldkwaliteit tegen een onwaarschijnlijk lage prijs. Hoe laag? Check deze serie en andere series op www.televisiewinkel.nl. De LH3000 is dankzij de Invisible Speakers gevat in een zeer strakke behuizing en bevat - net als de andere modellen uit de LG LH serie – de Smart Energy Saving en een mechanische uit-knop. Een belangrijk onderdeel van dit model zijn de drie HDMI-aansluitingen die gebruikmaken van de nieuwste versie van deze standaard waardoor ondermeer hoogwaardige kleurinformatie van bijvoorbeeld Blu-ray uiterst correct weergegeven wordt.

Sony Bravia WE5 serie

Ook Sony stapt vol in de milieuvriendelijke televisies met o.a. de Sony Bravia WE5 Serie. Nieuw van Sony is de nieuwe Sony WE5 BRAVIA televisie. Deze Eco tv is voorzien van veel energiebesparende innovaties. Zo wordt het stroomverbruik met meer dan 50 procent gereduceerd!

De groene Full HD flatscreens van Sony hebben een nieuwe micro tubulaire Hot Cathode Fluorescent Lamp (HCFL) achtergrond verlichting. Hierdoor wordt de energieconsumptie extreem verminderd zonder concessies te doen aan de uitstekende 1080p Full HD-beeldkwaliteit. Daarnaast hebben de platte tv’s een sensor die het beeld uitschakelt, wanneer de kijker gedurende bepaalde tijd in een andere ruimte is.

De WE5 is de eerste BRAVIA met een sensor die reageert op lichaamswarmte en -beweging van personen binnen het normale bereik van de tv. Loopt de kijker even weg (bijvoorbeeld tijdens de reclame) dan gaat het beeld na vooraf ingestelde tijd op 'beeld uit'. In deze stand is het beeld zwart, maar blijft het geluid gewoon aanstaan. Zodra de kijker weer terug komt in de ruimte springt het beeld weer aan. De sensor geeft opdracht de televisie in de stand-by stand te doen zodra als er dertig minuten geen beweging is waargenomen. Dit beperkt de energiekosten.

De nieuwe energiebesparende schakelaar draagt ook bij aan minder stroomverbruik. Normaal verbruiken televisies een kleine hoeveelheid stroom wanneer ze in de stand-by-stand staan of zelfs als ze zijn uitgeschakeld. De WE5 heeft een mechanische eco-schakelaar om het gehele systeem in en uit te schakelen zonder dat er stroom verbruikt wordt. Dit staat gelijk aan het uittrekken van de stekker en is een handig alternatief voor momenten dat de televisie niet wordt gebruikt.

De witte SONY BRAVIA WE5 is verkrijgbaar in een 40 en 46 inch uitvoering. De zwarte WE5 ligt vanaf mei in de winkels. De prijzen? De adviesverkooprijs van de 40 inch tv is 1600 euro en voor de 46 inch 2000 euro!

Panasonic

Als laatste meer over de Panasonic VIERA G10 serie. Alle Plasma-tv’s in deze Panasonic serie zijn uitgerust met dè technologie van de toekomst, NeoPDP. Panasonic is voorloper als het gaat om geavanceerde technieken en lanceert nu al de eerste tv’s die zijn uitgerust met NeoPDP. Deze geheel nieuw ontwikkelde technologie kenmerkt zich door beelden met een hoge resolutie, een ongeëvenaarde zwartwaarde, een levensechte kleurreproductie en een grote kijkhoek.

Positieve bijdrage aan het milieu

NeoPDP reduceert het energieverbruik van de tv’s tot maar liefst 50% van eerdere generaties. Dit in combinatie met de lange levensduur van 100.000 uur en de loodvrije productie zorgt ervoor dat VIERA Plasma’s een positieve bijdrage leveren aan het milieu. Daarnaast zijn alle Plasma-tv’s voorzien van een Eco Mode. Deze taxeert de lichtomstandigheden in de kamer en past de instellingen van de tv hierop aan. Het resultaat is nog minder energieverbruik bij sfeervol gedimd licht.
Om je zo goed mogelijk te helpen gebruikt televisiewinkel.nl cookies – Meer informatie over cookies. Melding sluiten
loadingLoading...
To Top