Jouw ervaring telt voor ons
9,2
Geplaatst op 28 april 2009

Nieuw: Groene Sony WE5 BRAVIA televisie

Nieuw van Sony is de nieuwe Sony WE5 BRAVIA televisie. Deze Eco tv is vanaf april verkrijgbaar in Nederland en voorzien van veel energiebesparende innovaties. Zo wordt het stroomverbruik met meer dan 50 procent gereduceerd! En dat scheelt in de kosten!

Tot 50% minder stroomverbruik

De groene Full HD flatscreens van Sony hebben een nieuwe micro tubulaire Hot Cathode Fluorescent Lamp (HCFL) achtergrond verlichting. Hierdoor wordt de energieconsumptie extreem verminderd zonder concessies te doen aan de uitstekende 1080p Full HD-beeldkwaliteit. Daarnaast hebben de platte tv’s een sensor die het beeld uitschakelt, wanneer de kijker gedurende bepaalde tijd in een andere ruimte is.

Stand-by stand

De WE5 is de eerste BRAVIA met een sensor die reageert op lichaamswarmte en -beweging van personen binnen het normale bereik van de tv. Loopt de kijker even weg (bijvoorbeeld tijdens de reclame) dan gaat het beeld na vooraf ingestelde tijd op 'beeld uit'. In deze stand is het beeld zwart, maar blijft het geluid gewoon aanstaan. Zodra de kijker weer terug komt in de ruimte springt het beeld weer aan. De sensor geeft opdracht de televisie in de stand-by stand te doen zodra als er dertig minuten geen beweging is waargenomen. Dit beperkt de energiekosten.

Eco schakelaar

De nieuwe energiebesparende schakelaar draagt ook bij aan minder stroomverbruik. Normaal verbruiken televisies een kleine hoeveelheid stroom wanneer ze in de stand-by-stand staan of zelfs als ze zijn uitgeschakeld. De WE5 heeft een mechanische eco-schakelaar om het gehele systeem in en uit te schakelen zonder dat er stroom verbruikt wordt. Dit staat gelijk aan het uittrekken van de stekker en is een handig alternatief voor momenten dat de televisie niet wordt gebruikt.

Elektronische handleiding

Papieren handleidingen zijn overbodig bij deze nieuwe Sony Bravia. De WE5 bevat namelijk een gebruiksvriendelijke elektronische gebruiksaanwijzing!

Technische specificaties

De WE5 Full HD 1080p beschikt (naast de eco-snufjes) over o.a. de BRAVIA Engine 3, Motionflow 100Hz, uitstekende beeldkwaliteit en Image Blur Reduction. De IBR functie verdubbelt de weergegeven hoeveelheid beelden voor vloeiend en scherp beeld. Ideaal voor sport en snel bewegende actiescènes.
Verkoopinformatie
De witte SONY BRAVIA WE5 is verkrijgbaar in een 40 en 46 inch uitvoering. De zwarte WE5 ligt vanaf mei in de winkels. De prijzen? De adviesverkooprijs van de 40 inch tv is 1600 euro en voor de 46 inch 2000 euro!
Besparing uitrekenen
Zelf de besparing uitrekenen? Dat kan met de Sony Bravia Eco Caluculator. Deze tool berekent wat u op jaarbasis aan energie uitspaart indien u kiest voor een WE5.
Om je zo goed mogelijk te helpen gebruikt televisiewinkel.nl cookies – Meer informatie over cookies. Melding sluiten
loadingLoading...
To Top