Jouw ervaring telt voor ons
9,2
Geplaatst op 10 februari 2012

Nieuwe tv kopen of toch nog even wachten?

Tijdens de CES 2012 begin januari in Las Vegas zijn er door topmerken als Samsung, LG en Sony heel wat nieuwe tv’s gelanceerd. Sharp heeft inmiddels haar eerste nieuwe modellen in Nederland al gelanceerd en andere fabrikanten zullen snel volgen. Maar wat is nou wijsheid? Nu een nieuwe tv kopen of juist wachten op de nieuwe generaties televisies?

Wat zijn de innovaties?

Samsung
Samsung heeft aangekondigd dat haar LCD TV’s en Plasma tv’s voorzien zijn van een nog slanker en eleganter design en dat ze uitgerust zijn met Smart Interaction en Smart Evolution functies.

Samsungs Smart Interaction zorgt voor spraakbediening en bediening middels bewegingen. De Smart Evolution functie zorgt ervoor dat je de televisie elk jaar aan de hand van een speciale upgrade kunt voorzien van de nieuwste software en functies. Verder heeft Samsung interessante features als Family Story toegevoegd om het delen van foto’s en berichten nog eenvoudiger te maken. Ook is de Smart Hub interface vernieuwd en sneller gemaakt. Uiteraard is ook de beeldkwaliteit weer verbeterd. Zeer innoverend dus.

LG
Op het gebied van LCD televisies kan je in 2012 kiezen voor een eigen NetCast Smart tv platform of een tv met het Google tv platform. Google tv is helaas voorlopig nog niet in Nederland te verkrijgen, dus de kans is klein dat deze tv’s binnen aanzienlijke tijd bij ons verschijnen. De designs van de televisies zijn nog slanker en passen nagenoeg in elke woonkamer. Qua 3D techniek is deze net als de voorgaande modellen passief, maar wel met een nieuwe processor die zorgt voor een snellere werking bij het gebruik van het Smart tv platform.

Sony
Qua design verandert er weinig aan de nieuwe modellen LCD televisies, het verschil ten opzichte van de modellen uit 2011 zit ‘m in de verbeterde technieken. Zo maken de nieuwe tv’s gebruik van een verbeterde X-Reality PRO engine die o.a. moet zorgen voor strakke beelden zonder blur. Ook is door het gebruik van snelle panelen de 3D weergave flink verbeterd.

Sharp
Van Sharp is het al bekend welke nieuwe modellen er in Nederland gelanceerd gaan worden en er is zelfs al een nieuw model op de markt. Vier grootformaat LCD televisies (60 tot 80 inch) worden er in Nederland op de markt gebracht. Een groot voordeel van Sharp is dat ze gebruik maken van Full LED achtergrondverlichting, wat zorgt voor diepere zwartwaarden een hoog contrast. Ook hebben ze de Quattron techniek verbeterd om het contrast nog verder te verhogen. Qua 3D techniek is er niet veel verbeterd, alhoewel dat automatisch wel verbeterd is door de vernieuwde technieken.

De keuze is aan jou…

Je moet goed duidelijk hebben voor jezelf wat je van een televisie verwacht en wat je er allemaal mee wilt doen. Sommige fabrikanten bieden met de nieuwe modellen meer dan anderen en de kwaliteit zal niet overal zichtbaar verbeterd zijn. Ook misschien omdat je toch niet anders gewend bent valt het je niet op en mis je het ook niet. De keuze is aan jou…

Like ons op Facebook!

Like onze fanpagina Like dit artikel
Om je zo goed mogelijk te helpen gebruikt televisiewinkel.nl cookies – Meer informatie over cookies. Melding sluiten
loadingLoading...
To Top