Jouw ervaring telt voor ons
9,2
Geplaatst op 28 oktober 2013

OLED tv’s: wat is het precies en wat zijn de voordelen?

Grote merken als Samsung en LG hoor je er steeds vaker over: OLED televisies. OLED staat voor organic light emitting diode, maar wat is het precies en is het de hype waard?

OLED televisies

De OLED techniek is nog vrij nieuw. Een OLED scherm bestaat uit organische materialen die licht geven wanneer je stroom krijgen. Organisch klinkt wat vreemd, maar het wordt zo genoemd omdat de leds o.a. koolstof en waterstof bevatten en dit zijn organische stoffen. Een pixel in een OLED tv bestaat uit drie subpixels: rood, blauw en groen. Achtergrondverlichting is bij OLED tv’s overbodig omdat deze subpixels licht afgeven. Het contrast is hierdoor super hoog en de beelden zijn zeer helder. Doordat achtergrond verlichting niet meer nodig is, kunnen OLED schermen een stuk dunner gemaakt worden dan de huidige LED tv’s.

Energiezuinig

Een ander voordeel is dat OLED tv’s zeer energiezuinig zijn. Dit komt ook weer doordat er geen achtergrondverlichting nodig is. Het contrast is hoger dan ooit, kleuren zijn levensecht en de reactietijd is ongelofelijk snel. Met een OLED scherm heb je een kijkhoek van bijna 180 graden.

Samsung komt met OLED tv

Samsung komt zelfs al met een OLED curved televisie. Een tv van 55 inch, 140 cm, met een gebogen scherm. Met deze tv geniet je van een adembenemende beleving. Het ontwerp is gebaseerd op moderne bioscoopschermen. Zo geniet je vanuit elke hoek van een overweldigende beeldkwaliteit.

OLED vs. LED

OLED tv’s hebben LED tv’s nog niet vervangen en dat zal ook wel een tijdje duren. Want het voor nu nog grote nadeel is het prijskaartje. Een OLED tv kopen is nu nog erg prijzig, maar dat zal naarmate er meer komen minder worden.

Kom langs en zie een OLED scherm met eigen ogen

Benieuwd geworden naar een OLED televisie? In onze showroom in Naarden hebben we een Samsung OLED Curved tv staan. Kom gerust eens langs en bekijk deze nieuwste technologie met eigen ogen. Bekijk hier de openingstijden van onze showroom.

televisiewinkel.nl
Bronsstraat 10
Naarden

Bekijk hier onze speciale OLED pagina.
Om je zo goed mogelijk te helpen gebruikt televisiewinkel.nl cookies – Meer informatie over cookies. Melding sluiten
loadingLoading...
To Top