Jouw ervaring telt voor ons
9,2
Geplaatst op 03 februari 2009

Panasonic introduceert energiezuinige plasma tv's

Energiezuinige Panasonic plasma tv’s zullen vanaf april dit jaar op de markt komen. Panasonic introduceert namelijk een serie tv’s die voorzien zijn van nieuwe neo-plasma-panelen. De nieuwe serie schermen moet vijftig procent minder (!) energie verbruiken dan de huidige generatie plasma tv’s! Dat is natuurlijk reuze interessant!

Z-serie

De nieuwe generatie schermen zijn de Viera tv’s uit de Z-serie van Panasonic. De modellen zijn verkrijgbaar met beeldscherm diagonalen van 46”, 50” en 54”. De dikte van deze televisies is gereduceerd tot 75% van de huidige plasma tv’s.

Neo Plasma panelen

Goed, terug naar de neo plasma panelen. Deze geven Full HD resolutie van 1920x1080 pixels met een contrastverhouding van 40.000:1. De platte tv’s hebben externe receivers met o.a. vier HDMI-poorten, een composiet-ingang, analoge & digitale audio aansluitingen, een analoge rgb-video poort en een netwerkaansluiting.

Wireless HD

De Viera tv’s van Panasonic hebben daarnaast een Wireless HD waarop alle audio- en videosignalen van de receivers ontvangen worden, zodat het scherm zelf met een minimum aan kabels op de muur te installeren is.

Verkrijgbaarheid Plasma tv's

Zoals gezegd zijn deze Viera plasma tv’s van Panasonic vanaf april verkrijgbaar, maar dan alleen in Japan. Enkele maanden later komen ze waarschijnlijk wereldwijd op de markt. Over prijzen is nog niets bekend!
Om je zo goed mogelijk te helpen gebruikt televisiewinkel.nl cookies – Meer informatie over cookies. Melding sluiten
loadingLoading...
To Top