Jouw ervaring telt voor ons
9,2
Geplaatst op 07 oktober 2010

Panasonic TX-P50VT20: Testwinnaar 3D tv test!

Dat 3D televisie in opmars is, mag inmiddels duidelijk zijn. Vrijwel alle grote televisie fabrikanten hebben dit jaar hun eerste 3D tv’s geïntroduceerd. HET Magazine (Home Entertainment Today) testte 3D tv’s van Panasonic, Samsung, Sony en LG.

Panasonic TX-P50VT20 plasma 3D tv

De Panasonic TX-P50VT20 plasma 3D tv kwam als beste uit de test. De 50 inch (127 cm) 3D tv van Panasonic is vorozien van een G13 NeoPDP plasmascherm. Hierdoor voorziet deze tv je van een zeer hoog contrast en realistische kleurweergave. Door de toepassing VIERA Cast is het mogelijk om online filmpjes van YouTube te bekijken of videogesprekken te voeren via Skype.

3D functionaliteit

De huidige 3D technologie laat om en om het linker- en rechteroog verschillende beelden zien. Op die manier wordt diepte – en dus 3D – gecreëerd. Om deze beelden zo snel te laten wisselen hebben we een 3D bril nodig. Wanneer er aan het ene oog restanten van beelden voor het andere oog worden getoond is er sprake van crosstalk.

De Panasonic TX-P50VT20 wordt standaard geleverd met twee 3D brillen. In tegenstelling tot andere 3D tv’s is er bij de Panasonic TX-P50VT20 Plasma tv vrijwel geen sprake van crosstalk. Dit komt omdat de beeldpunten bij een plasma scherm sneller doven dan bij ene LCD scherm. Daarnaast speelt de kwaliteit van de 3D bril een grote rol. Volgens HET Magazine is het enige nadeel aan deze televisie dat de helderheid van 3D beelden wat beperkt is. HET Magazine vindt de 3D werking van de Panasonic TX-P50VT20 3D tv het beste van alle geteste modellen..
Om je zo goed mogelijk te helpen gebruikt televisiewinkel.nl cookies – Meer informatie over cookies. Melding sluiten
loadingLoading...
To Top