Jouw ervaring telt voor ons
9,2
Geplaatst op 03 september 2010

Philips introduceert tijdens IFA LED tv’s uit gerecycled materiaal

Op de IFA-beurs in Berlijn introduceert Philips een energiezuinige LED televisie uit gerecycled materiaal. De Philips LED tv werd in augustus 2010 al bekroond met de EISA Award voor European Green TV 2010-2011. Dat belooft veel goeds. Oftewel Philips wordt steeds groener!

De behuizing van deze televisie bestaat voor 60 procent uit gerecycled materiaal. De Econova, zoals Philips haar noemt, verbruikt in de ecostand slechts 40W aan energie. Daarnaast is de tv o.a. voorzien van omgevingslichtsensor en edge-lit led-backlight.

Afstandsbediening

De Philips Econova heeft een milieuvriendelijke afstandsbediening. Deze is namelijk aan de achterkant voorzien van zonnepanelen. Dat betekent dat je de batterijen niet meer hoeft te vervangen. Super handig! Daarnaast bestaat het verpakkingsmateriaal van de Econova zelfs uit recyclebaar materiaal. Kan het nog groener?

De specs van de Econova?

De tv is voorzien van 2 scartaansluitingen, 4 HDMI aansluitingen, 1 componetenaansluiting, een Ziggo gecertificeerde CI+ slot, een VGA aansluitingen en 1 USB-poort.

Design Your Own TV

Naast de introductie van deze ultra groene tv, introduceerde Philips tijdens de IFA een televisie die je zelf online kunt customizen. Je kunt kiezen uit 8 verschillende kleuren en structuren, en uit een standaard of muurbevestiging. Daarnaast kun je kiezen uit 3 soorten afstandsbedieningen.

Specs

Deze gecustomizede tv heeft dezelfde specs als de 7605 serie van Philips. Dus Ambilight Spectra 2, Pixel Precise HD-beeldverwerking, 100Hz Clear LCD-technologie en HD natural Motion bewegingscompensatie.
Wanneer in Nederland?
Wanneer we in Nederland Philips televisies kunnen customizen is nog onbekend. Het concept zal eerst in een select aantal Europese landen worden uitgebracht. Volgens Saskia Maas van Philips houdt Nederland een afwachtende houding aan om te zien of het concept zal aanslaan. Wij wachten af!
Om je zo goed mogelijk te helpen gebruikt televisiewinkel.nl cookies – Meer informatie over cookies. Melding sluiten
loadingLoading...
To Top