Jouw ervaring telt voor ons
9,2
Geplaatst op 12 juni 2008

Pioneer: 9e generatie plasma tv’s

Onlangs introduceerde Pioneer de 9e generatie plasma televisies. Zoals gebruikelijk bij een nieuwe generatie is het een stap vooruit. De 9e generatie Pioneer tv’s kent fenomenale zwartwaarden. Het resultaat? Prachtig beeld met ongelooflijke contrasten en kleurechtheid.

Zwart als basis

Zwart is de basis bij de 9e generatie Pioneer plasma televisies. Bij Pioneer ziet men ‘zwart’ als het doek van de televisie. Zwart is de achtergrond waarop alles mogelijk is. Vandaar de intense zwartweergave bij deze tv’s. Bij de 8e generatie had Pioneer dit al dik voor mekaar, maar de 9e generatie overtreft – tot nu toe - alles.

Is plasma beter?

Pioneer kiest ervoor plasma eerder te introduceren dan hun 9e generatie LCD schermen. Is plasma dan beter? Deze discussie wordt al een tijdje gevoerd. Plasma heeft – mede dankzij de consumentenbond – een negatieve klank gekregen. Elektriciteitsverbruik zou hoog zijn en inbranden een feit. Toch is dit achterhaald. Het risico op inbranden is tegenwoordig sterk gereduceerd en de huidige generatie plasma maakt een grote inhaalslag met betrekking tot energieverbruik. Daarnaast heeft plasma dankzij de glasplaat een veel betere inkijkhoek en is plasma qua contrast en kleurechtheid de absolute winnaar.

Pioneer Kuro

Goed, terug naar de 9e generatie van Pioneer. De Pioneer Kuro (Kuro is ‘zwart’ in het Japans) is er in twee formaten: de 50 inch (127 cm) en 60 inch (152cm). Beide schermen zijn Full HD, hebben een hoge contrastverhouding en combineren uitstekend met andere HD bronnen als Blu Ray. De beeldkwaliteit garandeert de zuiverste kleuren en de scherpste details. De behuizing is 25% dunner dan de 8e generatie.

Kleinere formaten

Later dit jaar komen er kleinere formaten van Pioneer. Dit zijn Full HD LCD tv’s in de maten 32 inch en 37”. Ook hier ligt – naar verwachting – de kwaliteit erg hoog. In de showroom van televisiewinkel staan televisies van Pioneer opgesteld. Kom langs en bekijk deze super schermen. Tenslotte zegt beeld meer dan duizend woorden.
Om je zo goed mogelijk te helpen gebruikt televisiewinkel.nl cookies – Meer informatie over cookies. Melding sluiten
loadingLoading...
To Top