Jouw ervaring telt voor ons
9,2
Geplaatst op 14 februari 2009

Pioneer stapt uit tv markt, einde KURO in zicht

Pioneer maakte onlangs bekend dat zij zich vanaf maart 2010 volledig gaan terug te trekken uit de lcd- en plasma tv markt. Dit betekent automatische het einde van het KURO tijdperk. Deze kwalitatief goede plasma tv’s zullen vanaf volgend jaar niet meer op de markt verschijnen.

Panasonic geeft aan zich te willen toeleggen op de productie van audio producten en auto elektronica. Het bedrijf is al sinds begin 2008 bezig met een reorganisatie. Deze reorganisatie wordt nu – mede dankzij de crisis – verder aangescherpt.

Eerder al stopte Pioneer met de productie van Plasma panelen en gebruikte die van concurrent Panasonic. Daarnaast introduceerde Pioneer de KURO LCD tv’s om een groter marktaandeel te krijgen, maar helaas hebben beiden maatregelen niet het gewenste resultaat opgeleverd. Vandaar dat er voor Pioneer niets anders op zit dan zich volledig terug te trekken uit de LCD- en plasma tv markt.

Wie weet dat er nog een wonder gebeurd en de KURO te redden valt, maar voor nu lijkt er in 2010 een einde te komen aan het KURO tijdperk, helaas!
Om je zo goed mogelijk te helpen gebruikt televisiewinkel.nl cookies – Meer informatie over cookies. Melding sluiten
loadingLoading...
To Top