Jouw ervaring telt voor ons
9,2
Geplaatst op 01 juli 2010

Plasma-tv verkoop stijgt wereldwijd

De wereldwijde verkoop van plasma-tv’s is in het eerste kwartaal van dit jaar met 21% gestegen tot 3,39 miljoen, in vergelijking met dezelfde periode van vorig jaar. Dit blijkt uit cijfers van onderzoeksbureau DisplaySearch. Dit aantal ligt ver boven de door het bureau voorspelde 6%. Reden hiervoor is de enorme boost die de introductie van 3D tv aan de verkoop heeft gegeven.

Plasma-televisie verkoop in Nederland

Ook in Nederland groeit de verkoop van plasma-tv’s sterk. In de eerste drie weken van juni bedraagt de groei zelfs 60% ten opzichte van dezelfde periode in 2009. Naast het enthousiasme voor de komst van 3D tv heeft ook het WK positief gewerkt op de verkoopstijging.

Plasma tv's van Panasonic

Panasonic bereikte in het eerste kwartaal een wereldwijde verkoop van 1,21 miljoen stuks, een toename van 28,6% in vergelijking met het jaar ervoor. Panasonic Nederland verwacht een verdubbeling van de 3D plasmaverkoop ten opzichte van haar oorspronkelijke plan. Maar ook de nieuwe generatie 2D Plasma (NeoPDP) van Panasonic verkoopt uitstekend, dankzij het sterk gereduceerde energieverbruik en de uitstekende beeldkwaliteit van de Panasonic NeoPDP tv’s.
Om je zo goed mogelijk te helpen gebruikt televisiewinkel.nl cookies – Meer informatie over cookies. Melding sluiten
loadingLoading...
To Top