Jouw ervaring telt voor ons
9,2
Geplaatst op 25 augustus 2011

Samsung bereikt met haar PlanetFirst- initiatief nieuwe mijlpalen!

In 2009 is Samsung gestart met haar PlanetFirst™-initiatief en bereikt daar nu voor het tweede jaar op rij belangrijke mijlpalen mee. Samsung wil met dit initiatief in 2013 tot de milieuvriendelijkste bedrijven ter wereld horen. Samsung richt zich hiervoor voornamelijk op de vermindering van de uitstoot van broeikasgassen, de uitbreiding van het aanbod eco-producten en investeringen in milieuvriendelijke productiefaciliteiten.

Doelstellingen PlanetFirst™

Samsung is goed op weg naar het behalen van haar doelstellingen wat betreft de vermindering van de uitstoot van broeikasgassen van haar fabrieken en producten. De nieuwe producten van Samsung zijn energiezuiniger en daarbij is het bedrijf een systeem gestart om de uitstoot van partners en toeleveranciers in kaart te brengen en de indirecte uitstoot van vliegreizen van medewerkers te inventariseren.

Het aanbod van milieuvriendelijke producten wordt steeds uitgebreider laat Samsung weten. Ze staan voor het vijfde achtereenvolgende jaar op nummer 1 op de wereldwijde ranglijst van bedrijven met de meest milieuvriendelijke producten.
Verder heeft Samsung in 2010 ongeveer 1,4 miljard dollar extra geïnvesteerd in milieuvriendelijke productontwikkeling en groene productiefaciliteiten.

Samsung zegt te blijven streven om haar wereldwijde en bedrijfsbrede missie te volbrengen. Zij zal zich dan ook uiterst inzetten om de doelstellingen voor haar PlanetFirst™-initiatief te behalen. De vermindering van broeikasgassen, het aanbod van eco-producten en milieuvriendelijke investeringen spelen hierin de belangrijkste rollen.

Als je meer wilt weten over Samsungs PlanetFirst™-initiatief, download hier dan het 2011 Sustainability Report.

Om je zo goed mogelijk te helpen gebruikt televisiewinkel.nl cookies – Meer informatie over cookies. Melding sluiten
loadingLoading...
To Top