Jouw ervaring telt voor ons
9,2
Geplaatst op 28 juli 2010

Samsung Clear Motion Rate: De nieuwe definitie van beeldkwaliteit

Samsung introduceert Clear Motion Rate (CMR), de nieuwe standaard van beeldkwaliteit. De combinatie van snelheid en kwaliteit zorgen voor optimaal kijkplezier bij snelle, bewegende beelden.

Hertz (Hz)

Een televisie die snelle beelden op vloeiende wijze weer kan geven zorgt voor optimaal kijkplezier. Niet iedere tv geeft snel bewegende beelden helder weer. Dit is afhankelijk van het aantal frames per seconde en de kwaliteit van de beelden. Tot op heden wordt beeldkwaliteit weergegeven in Hertz (Hz). Hiermee wordt het aantal frames bedoeld dat per seconde wordt getoond. Hoe meer frames er per seconde te zien zijn, hoe vloeiender het beeld. Het nadeel van het uitdrukken van beeldkwaliteit in Hz, is dat er alleen wordt gesproken over snelheid van het beeld, niet over de kwaliteit.

Clear Motion Rate

Samsung introduceert Clear Motion Rate. CMR is een maat die het aantal frames per seconde telt en iets zegt over de verversingssnelheid en dus kwaliteit van de frames. Als consument krijg je zo een beter idee van de beeldkwaliteit.

CMR = aantal frames per seconde X de verversingssnelheid van de frames

Aantal frames per seconde

Het aantal frames per seconde wordt gemeten op grond van het panel van de tv en Backlight Blinking. Het panel van de tv bepaalt hoeveel frames er per seconde worden weergegeven. Backlight Blinking maakt het mogelijk het aantal frames per seconde te verdubbelen door tussen elke frame zwarte frames weer te geven.

Verversingssnelheid

De verversingssnelheid en kwaliteit van frames wordt bepaald door Video Processing en Precision Dimming.. De processor van de tv bepaald hoe snel beeld berekend kan worden. Hoe krachtiger de processor, hoe beter de kwaliteit. Precision Dimming geeft snelle veranderingen in lichte en donkere vlakken optimaal weer. Hierdoor wordt het beeld vloeiend.
Om je zo goed mogelijk te helpen gebruikt televisiewinkel.nl cookies – Meer informatie over cookies. Melding sluiten
loadingLoading...
To Top