Jouw ervaring telt voor ons
9,2
Geplaatst op 08 januari 2010

Samsung onthult nieuwe 3D tv lijn en HDTV apps voor 2010

Met een complete lijn 3D-producten, een op HDTV-gebaseerde applicatiewinkel en vernieuwende eBook readers presenteert Samsung op de International Consumer Electronics Show haar technologische innovaties. Als waardering voor de innovatieve kracht van Samsung, heeft de Consumer Electronics Association aan Samsung 23 CES 2010 Innovation Awards toegekend, waaronder drie Best of Innovations awards en drie eco-design awards. Daarnaast zijn drie LED-HDTV’s van Samsung bekroond, een plasma-HDTV, drie Blu-ray spelers, een home theater system, twee digitale audiospelers, twee digitale camera’s, een koelkast, zes mobiele telefoons en een monitor.

Toekomst Home Entertainment

“Dit jaar onthullen wij op CES de toekomst van home entertainment. Deze begint met onze innovatieve benadering van applicaties en 3D,” zegt Boo-Keun Yoon, President van de Visual Display Division van Samsung. “Ook baanbrekende producten in andere categorieën zoals mobiele telefoons, camera's, printers en notebooks, zullen de wereldwijde groei van Samsung stimuleren.”

Complete lijn 3D producten voor het beste 3D-beeld

3D is de home entertainment-technologie van 2010 die voor grote veranderingen zal zorgen. Samsung wil de opmars van 3D versnellen met een uitgebreide lijn home entertainment producten die voor 3D geschikt zijn. Samsung biedt een complete 3D-home entertainment-oplossing met een geavanceerde 3D televisie, 3D Blu-ray speler en een stijlvolle ‘active shutter’ 3D bril. De 3D-productlijn bevat o.a. de LED-televisies LED 9000, LED 8000 en de LED 7000, LCD-televisies, plasmatelevisies en Blu-ray spelers. Deze producten zijn allemaal geschikt voor meerdere 3D-standaarden, waaronder de formaten voor half en full HD-resolutie en de Blu-ray 3D standaard van de Blu-ray Disc Association. Consumenten kunnen er op rekenen dat alle 3D-apparaten perfect met elkaar samenwerken. Met de 3D-chip van Samsung’s semiconductordivisie heeft Samsung de beste 3D-beeldkwaliteit in de markt in handen.

Samsung Apps: applicatiewinkel voor HDTV’s

Om de home entertainmentmarkt verder te stimuleren introduceert Samsung de vernieuwde internet@TV contentservice waar ‘Samsung Apps’ nu ook onderdeel van is. Samsung Apps is de eerste op HDTV-gebaseerde applicatiewinkel ter wereld waar consumenten applicaties kunnen downloaden en kopen met een selectie Samsung HDTV’s, Blu-ray spelers en home theater systems uit 2010. Samsung Apps biedt een uitgebreide selectie van content en applicaties van toonaangevende diensten zoals Picasa, Travel Channel, Twitter, USA TODAY en YouTube. Terwijl consumenten televisiekijken, kunnen zij deze applicaties downloaden en bekijken. In het voorjaar zijn de eerste reeks applicaties beschikbaar. Ook een select aantal mobiele telefoons geeft toegang tot Samsung Apps.

Met ‘Design Inspired by Nature’ heeft Samsung haar nieuwe designrichting onthuld. De stijlvolle LED-TV’s, Blu-ray spelers en home theater systems veranderen van kleur aan de hand van de lichtinval en de kijkhoek.

Indrukwekkende line-up tv’s: van LED, LCD tot Plasma

Samsung heeft in 2009 wereldwijd meer dan 2,5 miljoen LED-TV’s verkocht. In 2010 verwacht Samsung 10 miljoen LED-TV’s te verkopen. Op CES lanceert Samsung een complete line-up LED-TV’s. Met schermformaten van 19 tot 65 inch, is de nieuwe line-up van Samsung de grootste op de markt. De premium 9000, 8000 en 7000 series zijn uitgerust met een ingebouwde 3D-processor voor een ongeëvenaarde 3D- bioscoopbeleving in de huiskamer. De TV’s bieden volop interactieve mogelijkheden en state-of-the-art design.

LED-HDTV's

De TV’s uit de 9000 serie vormen de topmodellen van Samsung in LED-HDTV’s. Deze 9000 serie, die de 2010 Best Of CES Innovations award heeft gewonnen, zet een nieuwe standaard voor indrukwekkende beeldkwaliteit en connectiviteit in TV’s. De dunste, volledig geïntegreerde LED-TV’s ter wereld zijn voorzien van een innovatieve voet met een ingebouwde tuner, een touchscreen-afstandsbediening, 3D-technologie en de internet@TV contentservice.
LCD en Plasma tv's
Om de consument keuze te blijven bieden, introduceert Samsung ook een nieuwe line-up LCD- en Plasma-TV’s die een sterk verhoogde beeldkwaliteit en met de internet@TV contentservice volop interactiviteit bieden. Een selectie TV’s uit deze line-ups is ook geschikt voor 3D. Met de DLNA-netwerkmogelijkheden en de nieuwe Crystal TV-designs zijn de LCD-TV’s grensverleggend.
3D Blu-ray speler en home theater system
Met de lijn Blu-ray spelers voor 2010 bereikt Samsung nieuwe hoogten in HD home entertainment. Het topmodel uit de lijn is de BD-C6900 die door de Consumer Electronics Association is bekroond met de ‘Best of Innovations 2010’ award. Met deze 3D Blu-ray Disc speler kun je vanuit je luie stoel je favoriete 3D-films bekijken. Het home theater system HT-C6930W met 7.1 channel surround sound is ontworpen voor home theater-liefhebbers voor de ideale realistische 3D surround geluidservaring. Alle Blu-ray spelers en home theater systems uit de nieuwe line-up geven toegang tot de internet@TV contentservice.
Over samsung
Samsung Electronics is wereldwijd marktleider op vele gebieden, variërend van monitoren en TV's tot mobiele telefoons en geheugenchips. Als een van de snelst groeiende merken ter wereld behaalde Samsung Electronics in 2008 een totale omzet van US$ 96 miljard. Bij het bedrijf werken circa 164.600 mensen op 179 vestigingen in 61 landen in zeven onafhankelijk opererende business units: Visual Display, Mobile Communications, Telecommunication Systems, Digital Appliances, IT Solutions, Semiconductor en LCD. Samsung Electronics Benelux is met een omzet van meer dan € 1 miljard een van de weinige '1 billion euro companies' in de Benelux.
Om je zo goed mogelijk te helpen gebruikt televisiewinkel.nl cookies – Meer informatie over cookies. Melding sluiten
loadingLoading...
To Top