Jouw ervaring telt voor ons
9,2
Geplaatst op 30 maart 2011

Samsung verwacht 3d tv zonder 3d bril niet binnen 10 jaar

Samsung gaf onlangs aan dat het nog wel 10 jaar kan duren voor een 3d bril overbodig is bij een 3d tv. In tegenstelling tot eerdere uitspraken van Samsung.

Samsung presenteert brilloze 3D tv

Samsung maakte op de FDP Expo beurs bekend een prototype 3D tv te hebben ontwikkeld waarbij een 3d bril niet meer nodig is. Echter om de volledige 3D ervaring te krijgen moet men toch een 3D bril gebruiken.

Techniek niet ver genoeg

De techniek om een 3d tv te ontwikkelen waarbij geen bril meer nodig is, is nog niet ver genoeg aldus Samsung. Ook is het lastig om de kijkhoek-beperking op te lossen. Nu kun je maar vanuit een paar plekken een goede kijkhoek realiseren. Minimaal 32 posities zijn nodig om 3D tv te kijken vanuit verschillende hoeken zegt Samsung. Samsung verwacht wel dat ze binnen 5 jaar een dergelijk scherm hebben ontwikkeld. Helaas zal deze dan nog lang niet klaar zijn voor massaproductie.

3D tv zonder bril wel mogelijk bij 55 inch

Samsung denkt dat de komende 10 jaar deze brilloze 3d tv’s niet gerealiseerd kunnen worden voor de grote massa. De beperkingen gelden voornamelijk voor de grote tv-schermen. Met een prototype van 55 inch kunnen negen kijkhoeken worden gerealiseerd. Deze 3d tv zou wel binnen drie jaar op de markt kunnen verschijnen, maar het is niet mogelijk om met meerdere mensen 3d tv te kijken vanwege onvoldoende kijkhoeken.

Voorlopig nog 3D tv kijken met bril

Voorlopig zullen we nog met een speciale 3d bril 3D tv moeten kijken. Misschien niet altijd even handig, maar zo krijg je wel het beste beeld en de volledige ervaring. En wie weet, is er binnen drie jaar toch een brilloze 3D televisie van Samsung.
Om je zo goed mogelijk te helpen gebruikt televisiewinkel.nl cookies – Meer informatie over cookies. Melding sluiten
loadingLoading...
To Top