Jouw ervaring telt voor ons
9,2
Geplaatst op 19 mei 2011

Sharp komt met een 85 inch LCD tv!

Sharp en de Japanse omroep NHK hebben samen een LCD tv van 85 inch ontwikkeld. Dit scherm heeft een resolutie van 7680 bij 4320 pixels. Voor het eerst wordt er een scherm getoond dat deze uhd-resolutie heeft. In 2020 wil NHK beginnen met udh-uitzendingen.

Sharp geeft niet veel informatie vrij

Sharps speciale uv2a pixeltechnologie is toegepast op dit uhd-paneel. Bij deze technologie wordt een ultraviolette straling gebruikt om vloeibare kristallen in de LCD te richten. Sharp heeft nog niet veel details over deze LCD tv vrijgegeven.

Sharp komt met eerste LCD tv van 7680 bij 4320 pixels

Uhd, ook wel Super Hi-Vision genoemd, wordt sinds 1995 ontwikkeld door de Japanse omroep NHK. De omroep hoopt in 2015 klaar te zijn met de ontwikkelingen en in 2020 te kunnen beginnen met het uitzenden in het nieuwe high-res-formaat. Het schijnt dat ook BBC interesse zou hebben in uhd.

Het is al mogelijk om uhd content te tonen op een samengesteld display, maar Sharp geeft aan dat dit de eerste keer is dat een LCD scherm met deze resolutie uit één stuk is gemaakt. LG toonde al in mei een LCD tv van 84 inch, ook compatibel met uhd, maar deze tv heeft een resolutie van 3840 x 2160.

Wil je deze Sharp LCD tv met eigen ogen bekijken? Dat kan. Van 26 t/m 29 mei wordt deze LCD tv getoond in het NHK’s Science & Technology Research Laboratories, echter wel in Tokyo.
Om je zo goed mogelijk te helpen gebruikt televisiewinkel.nl cookies – Meer informatie over cookies. Melding sluiten
loadingLoading...
To Top