Jouw ervaring telt voor ons
9,2
Geplaatst op 08 juli 2013

Smart tv’s, de verschillen per merk

Met bijna iedere moderne televisie kun je tegenwoordig op het internet, vaak zelfs zonder kabel. De basis van een Smart Tv is bij ieder merk hetzelfde: op de televisie zijn apps geïnstalleerd die gebruik maken van internet. Elk merk heeft een eigen selectie aan applicaties en de apps verschillen ook per merk. Wij hebben de Smart tv’s van verschillende merken voor je op een rijtje gezet.

Applicaties

Een YouTube app van het ene merk ziet er anders uit dan een YouTube app van het andere merk. Daarnaast heeft niet ieder merk heeft dezelfde apps op haar Smart tv’s. Het ene merk heeft een uitgebreider aanbod aan applicaties dan het andere merk. Ook zijn er televisies waarop een echte browser geïnstalleerd is. Op deze televisies kun je echt internetten zoals op een computer. Plug-ins en flash worden helaas niet altijd ondersteund zoals op je computer wel het geval is.

Speciale afstandsbedieningen

Je Smart tv kun je altijd gewoon met je afstandsbediening bedienen, maar sommige merken hebben ook speciale Smart Tv afstandsbedieningen. Zo heeft LG de Magic Remote en Philips een afstandsbediening met een geïntegreerd toetsenbord. Een aantal Samsung televisies kun je zelfs met je stem en met handgebaren bedienen!

Applicatie op je telefoon

Als je een smartphone hebt is het daarnaast bij veel merken ook mogelijk om met een speciale (gratis) app je Smart tv te bedienen. Super makkelijk want je telefoon heb je altijd bij de hand en teksten intypen gaat hiermee een stuk gemakkelijker.

Philips Net TV

Met een Philips Smart Tv kun je “programma gemist’ kijken van alle zenders. Dit is natuurlijk super handig want zo hoef je nooit meer thuis te blijven of een programma op te nemen. Je kijkt alles gewoon terug via je Smart tv! Ook is het heel eenvoudig mogelijk om films te huren en zijn er veel apps van Nederlandse websites beschikbaar. Met de gratis Philips MyRemote app kun je je Smart Tv eenvoudig bedienen.

Samsung Smart TV

Samsung Smart tv’s staat vooral bekend om hun snelheid. Dit is erg prettig want een langzame Smart tv zorgt al snel voor irritatie. Alle social media applicaties zijn verwerkt in Samsung Smart tv’s. Ideaal wanneer je over een (live) televisie programma wilt twitteren. Verder kun je met een Samsung Smart tv via de NOS Sport-app live beelden van grote sportevenementen bekijken of later terugkijken. Met de ‘Swip-it’ app op je telefoon kun je snel een eenvoudig foto’s en video’s naar je televisie sturen.
LG Smart TV
Bij een LG Smart tv zijn de apps te vinden in het algemene menu van de televisie. Hierdoor is een LG Smart tv heel gemakkelijk in gebruik. Het is mogelijk om films te huren op ieder moment wanneer jij daar zin in hebt. Verder zijn er veel apps te vinden van Nederlandse websites en is er een app voor je telefoon zodat je de LG Smart tv met je smartphone of tablet kunt bedienen.
Sony Entertainment Network
Heb je een Sony Smart tv? Dan maak je gebruik van het Sony Entertainment Network. Deze is vooral gericht op videotoepassingen als YouTube, programma gemist en videokanalen van bijvoorbeeld de NOS. Programma’s die tot een week geleden zijn uitgezonden kun je via je Sony Smart tv gratis terugkijken. Ook kun je muziek streamen via je tv met de muziekdienst Music Unlimited.
Panasonic VieraConnect
Op de Panasonic Smart TV vind je apps als Facebook, Eurosport en YouTube. Bedienen kan natuurlijk met de gewone afstandsbediening maar er is ook een app voor je mobiele telefoon zodat je hem daarmee kan besturen.
Sharp AquosNet+
Met een Sharp Smart tv kijk je programma’s terug via RTL XL en Uitzending Gemist. Verder kun je gebruik maken van veel verschillende Nederlandse apps. Het is helaas niet mogelijk om je Sharp Smart tv te bedienen via een app op je telefoon.
Om je zo goed mogelijk te helpen gebruikt televisiewinkel.nl cookies – Meer informatie over cookies. Melding sluiten
loadingLoading...
To Top