Jouw ervaring telt voor ons
9,2
Geplaatst op 18 oktober 2011

Sony Augmented Reality TV-formaatgids!

Stel je voor dat je op zoek bent naar een nieuwe tv, maar je absoluut geen idee hebt welk schermmaat in jouw interieur volstaat, je vraagt je af waar je rekening mee moet houden om dit te bepalen, maar hoe kom je daarachter? Sony komt met de oplossing: een Augmented Reality TV-formaatgids. Hiermee kan je op voorhand ‘virtueel’ zien welk schermdiagonaal perfect in jouw woonkamer past.

Hoe gaat het in zijn werk?

De Sony TV-formaatgids is volledig web gebaseerd wat inhoud dat je geen smartphone of app meer nodig hebt. Via de wizard volg je de aanwijzingen waardoor je je toekomstige televisie virtueel in je eigen woonkamer plaatst.

Aantal stappen…

Allereerst moet je de zogenaamde marker downloaden en afdrukken. Een marker is in dit geval een symbool dat de AR(Augmented Reality) -software eenvoudig kan onderscheiden en later kan vervangen door een afbeelding van een flatscreen televisie. De uitgeprinte marker (op 100%) hang je op of leg je neer op de plek waar je nieuwe tv moet komen. Vervolgens maak je een digitale foto van je tv-meubel of –wand, met de marker goed zichtbaar, die je upload naar de desbetreffende website van Sony.

Mits de foto duidelijk wordt bevonden, kan je in de volgende stap een keuze maken uit zeven televisies met schermformaten van 26 tot 60 inch (66 tot 152 cm). Sony maakt hier uiteraard gebruik van eigen modellen, maar voor de uitkomst maakt bijna niks uit, je moet alleen even rekening houden dat de schermrand van een televisie van een ander merk net wat dikker of dunner kan zijn. De virtuele tv die de AR-toepassing monteert in de foto is nauwelijks van echt te onderscheiden. Er wordt rekening gehouden met de hoek waaruit de foto is genomen en er verschijnt zelfs een schaduw onder het toestel. Om het zicht nog beter uit te laten komen is er ook de mogelijkheid om uit verschillende soorten content te kiezen, zoals een game of tekenfilm.

Je kan keer op keer terug om andere schermformaten uit te proberen en je slaat je favoriete schermmaat met één druk op de knop op. Zo kun je gemakkelijk online vergelijken en downloaden of afdrukken.

Probeer het zelf…

Met de Sony Augmented Reality TV-formaatgids hoef je nooit meer te twijfelen over de ideale schermmaat voor jouw interieur! Probeer het nu zelf op de site van Sony!

Heb je het perfecte formaat gevonden? Kijk dan hier voor een bijpassende televisie!

Om je zo goed mogelijk te helpen gebruikt televisiewinkel.nl cookies – Meer informatie over cookies. Melding sluiten
loadingLoading...
To Top