Jouw ervaring telt voor ons
9,2
Geplaatst op 19 februari 2010

Sony stopt productie oled televisie in Japan

Sony stopt de productie van de XEL-1 in Japan. Deze ultradunne 11 inch oled televisie werd 3 jaar geleden vol lof geïntroduceerd. De innovatieve televisie van Sony beloofde een ongekend mooi en helder beeld. Maar de Japanse consument heeft er geen vraag naar en vindt de Sony oled televisie te duur.

De reden dat het ultra dunne scherm (3mm) van Sony niet verkocht wordt, komt doordat Sony moeite heeft de led laag op de juiste dikte te maken. Dit lijdt tot hoge productie kosten en dus hoge prijzen voor de consument. Voor de 11 inch XEL-1 van Sony betaal je in Japan al gauw zo’n 3000 euro!

Productie stopgezet

Na 3 jaar heeft Japan de productie van de Sony oled televisie stop gezet. Nieuwe Sony modellen worden niet meer geproduceerd en oude modellen worden verkocht totdat de voorraad op is.

XEL-1 ondergeschoven kindje

Nu de LCD televisies goedkoper zijn en de opkomst van 3d televisies met blacklight steeds populairder worden, lijkt oled televisie van Sony het ondergeschoven kindje.

Sony oled televisie verleden tijd?

Toch zien televisie fabrikanten toekomst in Oled-schermen. Zo komt LG in maart al met een goedkopere en grotere variant, de (15 inch) oled televisie. En blijft Sony geld investeren in onderzoek en ontwikkeling om oled te blijven produceren. Buiten Japan wordt de oled televisie van Sony nog gewoon verkocht!
Om je zo goed mogelijk te helpen gebruikt televisiewinkel.nl cookies – Meer informatie over cookies. Melding sluiten
loadingLoading...
To Top