Jouw ervaring telt voor ons
9,2
Geplaatst op 06 oktober 2010

Televisie, Blu-ray en Home Cinema: Tips voor het ultieme Home Entertainment Pakket!

Thuis genieten van een ultieme bioscoopervaring hoeft tegenwoordig niet veel geld of ruimte te kosten. Momenteel zijn er vele verschillende televisies, home cinema sets en blu-ray spelers in verschillende prijsklassen te koop. Wil jij ook je thuis naar films kijken alsof je in de bioscoop zit? Hieronder geven we je een aantal tips voor het ultieme Home Entertainment pakket bij jou thuis!

Televisie

Het middelpunt van Home Entertainment is natuurlijk de tv! Afhankelijk van de gekozen tv kun je de rest van je thuisbioscoop inrichten. Laat je bij het kopen van een televisie daarom goed informeren. Zorg dat je een formaat tv kiest die past bij jouw huiskamer en wensen. Bedenk vooraf welke toepassingen jij belangrijk vindt en nóg belangrijker, investeer in een goede basis. Een Full HD tv voorziet je natuurlijk van het scherpste beeld.

Bij de aanschaf van een goede tv voor jouw Home Entertainment set moet je bijvoorbeeld letten op het aantal HDMI in- en uitgangen. Uiteraard wil je niet voor ieder apparaat een andere afstandbediening gebruiken. Fabrikanten hebben hiervoor hele handige toepassingen. LG heeft bijvoorbeeld Simplink, alle apparatuur met deze toepassing kan worden bediend met slechts één afstandsbediening. Bij Samsung heet deze toepassing AnyNet+ en bij Sony heet het Bravia Theatre Sync.

Home Cinema systeem

Wil jij naast superscherp beeld ook de meest realistische geluidservaring? Kies dan voor een Home Cinema set. Met een 5.1-systeem beschik je over vijf speakers en een subwoofer voor een levensechte Surround Sound. Veel Home Cinema Systemen zijn draadloos, zo hoef je geen kabels meer weg te werken.

Geen ruimte voor vijf speakers? Een 2.1-systeem heeft maar twee speakers maar biedt je toch een verbluffende geluidservaring. Een ander ruimtebesparend geluidssysteem is een soundbar. Deze plaats je onder de tv, dus geen gedoe met losse speakers of kabels.

Blu-ray

Blu-ray laat je genieten van het allerbeste beeld en levensecht geluid. Met 1080p Full HD beelden en Dolby Digital geluid heb je het idee dat je de film in de bioscoop bekijkt! Een Blu-ray speler haalt het beste uit je Full HD televisie en Home Cinema Set. Met dit apparaat maak je jouw Home Entertainment pakket compleet. Je kunt een losse Blu-ray speler aansluiten op de tv en het Home Cinema systeem. Wellicht nog handiger is het om een Blu-ray Home Cinema systeem aan te schaffen. Zo sla je twee vliegen in één klap.

3D tv

Wil jij echt het nieuwste van het nieuwste? Kies dan voor 3D tv! Naast perfect beeld en prachtig geluid krijg je dan ook een adembenemende extra feature. Met 3D stap je midden in de actie. Momenteel zijn er al vele verschillende 3D televisies te verkrijgen. Ook in verschillende prijsklassen. En je hoeft niet bang te zijn dat je alleen films in 3D kunt bekijken, steeds meer tv-zenders en games zijn ook al in 3D verkrijgbaar! De 3D televisies van Samsung zijn zelfs in staat om 2D content om te zetten naar 3D.

Muurbeugels en kabelgoten

Home Entertainment Set compleet? Vergeet dan niet alles mooi af te werken met een passende muurbeugel en kabelgoot.
Producten uit dit artikel
Om je zo goed mogelijk te helpen gebruikt televisiewinkel.nl cookies – Meer informatie over cookies. Melding sluiten
loadingLoading...
To Top