Jouw ervaring telt voor ons
9,2
Geplaatst op 08 januari 2009

Televisie fabrikanten zetten in op internet

Producenten van platte televisies zetten dit jaar maximaal in op het gebruik van internetdiensten op plasma- en LCD schermen. Bijna alle grote tv fabrikanten komen met modellen die internetdiensten als YouTube en Flickr ondersteunen, zo blijkt uit de Consumer Electronics Show (handelsbeurs op elektronica gebied) die van 8 tot 11 januari plaatsvindt in Las Vegas.

Internet ingebouwd in TV

De grote televisiefabrikanten als Sony, Samsung en LG tonen platte televisies die gebruik maken van ingebouwde internet verbindingen die je via de achterkant of zijkant aan het scherm kan aansluiten. Zo kan je via de televisie gebruik maken van internetdiensten zonder tussenkomst van een PC.

Internetdiensten

Een belangrijke speler in dit hele verhaal is het internetbedrijf Yahoo! Zij leveren de technologie waardoor het mogelijk wordt internetdiensten op televisie te krijgen. Zo kunnen consumenten binnenkort YouTube, Flickr maar ook het weer, aandelenkoersen en het nieuws op hun tv scherm bekijken.

Via afstandsbediening

Kopers van schermen met ingebouwde internet technologie kunnen internet diensten snel en gemakkelijk via de afstandsbediening regelen. De schermen zijn voorzien van verschillende USB poorten zodat het eveneens mogelijk is muziek, videobestanden en foto’s aan te sluiten op de tv.

Doorbraak

Het koppelen van internet aan televisie is iets waar televisiefabrikanten al enkele jaren actief mee bezig te zijn. Tot nu toe bleken technische oplossingen te ingewikkeld of hielden bedrijven de benodigde technologie voor zichzelf. De combinatie van Yahoo!, ingebouwde (draadloze) internetverbindingen ingebouwd in de TV en een open communicatie lijkt de doorbraak te zijn.

Verder blijkt dat dunne en energie zuinige schermen de belangrijkste speerpunten zijn op de CES in Las Vegas. Elektronicafabrikanten werken hard aan (nieuwe) technologieën om op deze punten echte slagen te maken.
Om je zo goed mogelijk te helpen gebruikt televisiewinkel.nl cookies – Meer informatie over cookies. Melding sluiten
loadingLoading...
To Top