Jouw ervaring telt voor ons
9,2
Geplaatst op 15 juni 2010

Televisie nodig? Eerst even naar Kieskeurig.nl

Nieuwe tv kopen? Het aanbod van televisies is groot en gevarieerd. Kijk eerst eens op Kieskeurig.nl, en kom goed beslagen ten ijs!

LCD, plasma of led-tv?

Je kunt voor lcd of plasma kiezen maar ook voor een led-tv gaan. Een led-tv is een type lcd-tv maar dan met een ander type verlichting led verlichting. Het voordeel hiervan is dat deze platter en energiezuiniger zijn en daarnaast hebben de LED televisies een hogere contrastwaarde.

Plasma televisies

Behalve lcd- en led-tv’s zijn er ook nog de plasma tv’s. Een plasma tv is alleen verkrijgbaar in beeldformaten vanaf 37 inch (94 cm). Het voordeel van een plasma ten opzichte van een lcd is dat het beeld over het algemeen contrastrijker is. Bovendien is de kijkhoek bij plasma vaak beter dan bij lcd- en led-tv’s.

Digitale tv

Bij digitale tv is het handig als de televisie beschikt over een ingebouwde digitale ontvanger. De meeste nieuwe tv’s beschikken hier inmiddels over. Het voordeel hiervan is dat er geen losse decoder meer nodig is en er dus ook maar één afstandsbediening gebruikt hoeft te worden. Niet alle kabel providers ondersteunen de digitale ontvanger in de tv.

Beeldfrequentie

De beeldfrequentie is ook nog iets om rekening mee te houden naast de reguliere 50hz.tv’s zijn er tegenwoordig ook veel televisies met 100, 200 of zelfs 400hz. Een hogere beeldfrequentie zorgt voor een vloeiender beeldweergave, wat vooral bij 'snellere' beelden waarneembaar is.

3D TV

Het allernieuwste op tv gebied zijn de tv’s die beschikken over 3D. Hiermee kan met behulp van een daarvoor geschikte bril naar 3D beelden gekeken worden.
Moeilijk kiezen?
Op Kieskeurig.nl vindt je de volgende informatie om je te helpen de juiste keuze te maken:
• Reviews door consumenten: Lees hier positieve en negatieve ervaringen over producten. 
• Alle productinformatie over de verschillende televisies op een rij.
Om je zo goed mogelijk te helpen gebruikt televisiewinkel.nl cookies – Meer informatie over cookies. Melding sluiten
loadingLoading...
To Top