Jouw ervaring telt voor ons
9,2
Geplaatst op 27 mei 2010

Televisies vliegen de winkel uit door WK!

Televisies vliegen de winkels uit! Met het WK voetbal 2010 in het vooruitzicht verwacht men dat er 75.000 extra tv’s worden verkocht. Dit betekent een stijging van 7 procent ten opzichte van de ‘normale’ verkoopperiode!

De verkoop van tv's in 2010 ligt zelfs hoger dan voorafgaand EK voetbal in 2008. Toen vlogen er 70.000 toestellen over de toonbank. Vooral de LED schermen gaan als warme broodjes.

Vakantie geld

Naast het WK-voetbal, speelt ook het vakantiegeld een rol. Mensen hebben door deze zomerse uitkering immers meer te besteden. Maar hoewel de verkoopt stijgt, zijn de inkomsten voor de tv-verkopers lager. Twee jaar geleden was de omzet 60 miljoen nu komt er 41 miljoen aan omzet binnen. Dit heeft te maken met de prijsdaling van platte tv's.

Nog geen WK in 3D

De consument wacht nog even met het aanschaffen van een 3D-tv. Daar heeft de koper tijdens het WK nog weinig aan. De wedstrijden worden in Nederland naar verwachting niet live in 3D uitgezonden. Toch zal de technologie wel nieuwsgierige kijkers naar de winkel trekken!
Om je zo goed mogelijk te helpen gebruikt televisiewinkel.nl cookies – Meer informatie over cookies. Melding sluiten
loadingLoading...
To Top