Jouw ervaring telt voor ons
9,2
Geplaatst op 07 januari 2009

Test: vergelijking blu ray spelers

De interesse voor blu ray spelers schijnt in de lift te zitten. Ben jij op zoek naar een blu ray speler, dan is het wel zo makkelijk om een aantal spelers te kunnen vergelijken. Om een goed beeld te krijgen zetten we een zestal blu ray spelers voor je op een rijtje en lees je hier meer over de LG BD300, de Samsung BD-P1500, de Panasonic DMP BD35, de Sharp BD-HP215, de Philips BDP7200 en de Sony BDP-S550.

Algemeen

De laatste modellen van de blu ray speler scoren over het algemeen gezien gewoon goed. De beeld- en geluidkwaliteit van de Blu ray spelers is absoluut beter dan de DVD kwaliteit die we tot nu toe kennen en met de aankoop van een van de nieuwste modellen blu ray spelers kan je eigenlijk de plank niet mis slaan. Zo voldoen ze aan de Profile 2 eis en kunnen ze de nieuwe audio formaten True HD en DTS Master verwerken. Het verschil in beeldkwaliteit heeft te maken met interlaced materiaal.

Vergelijking blu ray spelers

Overeenkomsten Sony, Samsung, Philips, Panasonic, LG en Sharp Blu ray spelers

De vergelijking tussen de verschillende merken laat een aantal overeenkomsten zien. Zo voldoen (bijna) alle blu ray spelers aan de Profile 2.0 eisen ook wel BD Live genoemd. Verder hebben ze allemaal composiet- en component video uitgangen, HDMI uitgangen, een analoge 2-kanaals uitgang en een digitaal optische uitgang. Daarnaast ondersteunen deze blu ray spelers allemaal de nieuwe audio formats Dolby True HD en DTS Master Audio.

Verschillen

De meeste verschillen zitten in het stroomverbruik (standby en actieve stand) en de opstarttijd. Zo verbruikt de Philips BDP7200 het minste in de standby stand en de LG BD300 het meest. In de actieve stand gebruikt de Sony BDP-S500 het minst en de Samsung BD-P1500 het meest.

Voor wat betreft het opstarten is de Sony het snelst en staat de Samsung onderaan.

Meer weten over deze blu ray spelers? Ga dan naar de categorie blu ray spelers en lees de informatie bij de individuele producten.
Bron: HET (Home Enterntainment Today)
Om je zo goed mogelijk te helpen gebruikt televisiewinkel.nl cookies – Meer informatie over cookies. Melding sluiten
loadingLoading...
To Top